Meningsløst

Spar pengene og kjøp heller ei T-skjorte når Robbie kommer på besøk i november.

CD: Dyktig popstjerne, bra band, enormt med mennesker, mye lyd. Helt sikkert kjempefint når man får være der - og det får de heldige sjansen til på utsolgte Vallhall-konserter i Oslo i november.

Robbie Williams-konserter er helt sikkert også bedre enn lørdagsunderholdningen på NRK1 hvis man får dem i DVD-format med surroundlyd i en velutstyrt hjemmekino. En rein liveplate (også kalt «soundtracket til DVD-en) fra Robbie er derimot fullstendig meningsløst for alle andre enn de som tjener penger på den.

I Robbies tilfelle er ikke dette et irrelevant aspekt. EMI er nødt til å cashe inn en god del for å dekke over enda en USA-lanseringsfiasko for en av verdens mest engelske engelskmenn.

Men det drypper også litt på låtskrivernordmannen Per Kristian Ottestad, som vil få enda et blidt møte med nettbanken sin etter at «Come Undone» er blant de utvalgte opptakene fra Robbies tre Knebworth-konserter tidligere i sommer.

Det er i grunnen ikke noe å utsette på disse opptakene teknisk sett - låtutvalget likner en slags «best of», bandet er som sagt bra, og Robbies evner som kommunikator blir godt dokumentert. Men ingen av låtene tilføres noe spesielt på noe tidspunkt (ekstra gitarsoloer og Robbies skrik og hyl er alltid kvalitetsforringende), og enda en versjon av «We Will Rock You» (for ikke å si enda en versjon av «Mr. Bojangels» ) er blant de tingene verden minst av alt trenger.