- Menn drikker, puler og slåss bort følelsene sine

Tooji tar oppgjør med kjønnsroller i ny video.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): - Jeg har nådd et punkt i livet der musikken er blitt et redskap for å gi uttrykk for det jeg har på hjertet, for utfordringer og problematikk jeg møter i hverdagen. Kanskje kan jeg bidra på en eller annen måte?

Etter at han representerte Norge i Eurovision for drøye to år siden, har Tooji Keshtkar (27) gjort en helomvending.

Han solgte alt han eide, pakket sammen det lille som var igjen og flyttet til Stockholm. Siden har han - ifølge ham selv - funnet sin musikalske stil, og gitt ut flere singler.

Mannskulturoppgjør - Jeg tenker ikke lenger at jeg skal lage musikk for at det skal bli en hit. Jeg vil si noe. Det har vært en tung vending for meg, men jeg vil ikke bli en del av den intetsigende «Paradise»-genrasjonen. Det har fått konsekvenser, men jeg vil være sann mot meg selv, sier han til Dagbladet.

Nå er Tooji aktuell med nok en fersk låt, «Cocktail». Med den tilhørende musikkvideoen, som Dagbladet har premiere på i dag, vil 27-åringen ta et oppgjør med kjønnsroller, forventninger og diskriminering.

- Jeg har sett så mange menn som går ut på fylla og tar den helt ut. De drikker seg drita, slåss, går på strippebule, puler, pisser og blir kastet ut, i stedet for å uttrykke følelser. Den drikke-, pule- og slåss-filosofien er tegn på en typisk mannskultur. Jeg ville gjenskape den med business-damer for å se hva slags reaksjoner det vil skape, sier Tooji.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer