- Menn er rett og slett bedre programledere enn kvinner

Slik forklarer ekspertene at det bare er menn på TV-toppen. Hva mener du?

TIL TOPPS: Programleder i Nytt på nytt, Jon Almaas, regjerer fortsatt som Norges mest populære TV-fjes. Almaas kan nå lade opp til en ny sesong til høsten. Her under en treningsøkt med Dario Cologna i bakkene opp mot Tryvannstårnet. Foto:Erik Berglund
TIL TOPPS: Programleder i Nytt på nytt, Jon Almaas, regjerer fortsatt som Norges mest populære TV-fjes. Almaas kan nå lade opp til en ny sesong til høsten. Her under en treningsøkt med Dario Cologna i bakkene opp mot Tryvannstårnet. Foto:Erik Berglund Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): TV-tallene for første halvår er klare. Og oversikten over de 20 mest populære programmene på TV viser en klar trend. Det er utelukkende mannlige programledere som drar flest seere.

- Menn er rett og slett bedre programledere enn kvinner. Menn har en stødig eleganse. De er derfor de største profilene er menn og slik har det vært i mange år. Kvinner gjør seg som sidekommentatorer, sier kommunikasjonsrådgiver og tidligere journalist Haakon B. Schrøder i Playground.

Grundig lei kjønnskampen På topp 20-listen over de mest sette TV-programmene første halvår brukes det mannlige programleder i 16 av dem. Til sammenligning har kvinnene tilsvarende rolle i åtte av programmene. I programmer hvor det brukes flere programledere er også menn i overtall, viser tallene NRK har utarbeidet for Dagbladet.

- Jeg er grundig lei denne kjønnskampen. Likestillingen er på et høyt nivå. Kvinner stiller med fortrinn i TV-sammenheng, men selv det klarer de ikke profittere på, fortsetter Schrøder.

Det er «Nytt på nytt» som har fenget flest seere, viser oversikten. De 18 programmene har i snitt vært sett av over 1,2 millioner seere hver fredag. Fredrik Skavlan og programmet «Skavlan» havner plassen under med et snitt på 975 000 seere.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer