Menn inn i klasserommene

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Kjære Bård Vegar Solhjell. Idag er utdannelse et gode som – på papiret – er tilgjengelig for alle. Fersk statistikk viser at kvinner utgjør 62 % av dem som uteksamineres fra universiteter og høyskoler. Det har vært arbeidet målrettet på mange hold for å sikre kvinner like rettigheter, og arbeidet har båret frukter: Utviklingen har gått i riktig retning, og vi er mange som gleder oss over det.

Jeg henvender meg til deg på vegne av alle guttene som befinner seg i skolesystemet. Slik jeg ser det, har du en jobb å gjøre for dem. Gutter beskrives i dag som late og mistilpassede, spesielt fordi de ligger bak jentene mht. skoleresultater. Jeg behøver ikke å ramse opp statistikk – den er du helt sikkert kjent med. Vi har fått en skole der jenter møter gode vekstvilkår. Det er flott, men behøver det å gå på bekostning av guttene? De har like stort krav på likestilling som jenter har. Dersom skolen ikke ivaretar deres behov, erstatter vi én urett med en annen, og da er vi vel like langt? De store ordene om kunnskapssamfunnet sitter løst i politikken og i arbeidslivet. Interessen for den grunnmuren som kunnskapssamfunnet skal hvile på, er mer beskjeden. Mitt håp er at du som fersk statsråd retter oppmerksomheten mot gutters læringsmiljø og bidrar til at dette bedres.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer