Menn jobber mest, kvinner klager mest

Menn har størst arbeidsbyrde, også når hjem og barn tas med. Men det vi hører om, er tidsklemte, dobbeltarbeidende kvinner.

Menn jobber mest, kvinner klager mest
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

«KVINNER LIDER MEST på grunn av tidsklemma,» skriver skribent og sosiolog Linn Stalsberg i en kronikk i Aftenposten på tirsdag, 100-årsdagen for kvinners stemmerett. Hun vil at kortere arbeidsdag skal bli en kampsak for feminister. Og benytter samtidig anledningen til å promotere sin nye bok «Er jeg fri nå?», med undertittelen «Tidsklemte damer i verdens beste land».

Det er altså damene som er tidsklemte. Bokomslaget viser en tegning av et trøtt og utslitt eksemplar av arten, omgitt av rot og krevende unger. Kanskje har hun allerede sykemeldt seg, oppmuntret av gode venninner: Klart du fortjener det. Du må tenke på deg selv.

MEN BOKOMSLAGET viser også noe annet. Siluetten av en mann som støvsuger. Han er mindre enn babyen på bildet, satt helt i skyggen, ut på høyre side. Og nettopp der er mannen henvist i den offentlige debatten om arbeidsdelingen mellom mor og far, jobb og hjem. Han sier ikke så mye. Kvinnene snakker. Eller rettere sagt: Noen taleføre kvinner klager på vegne av alle kvinner. Og de sier hele tiden det samme: Kvinnen har fortsatt hovedansvaret for hjem og barn. Med fulltidjobb får hun større arbeidsbyrde enn mannen. I verdens mest likestilte land!

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer