LATTERLIGGJØRES: Menn som engasjerer seg i likestillingsspørsmål latterliggjøres, derfor trenger vi flere pappafeminister, skriver forfatteren.  Foto: SCANPIX
LATTERLIGGJØRES: Menn som engasjerer seg i likestillingsspørsmål latterliggjøres, derfor trenger vi flere pappafeminister, skriver forfatteren. Foto: SCANPIXVis mer

Menn latterliggjøres

Jeg husker fortsatt at jeg ble paff da ei venninne kalte meg feminist. Jeg hadde nemlig ikke tenkt på meg selv som det.

Meninger

Den siste tiden har flere menn tatt opp problemer og kalt seg selv feminister. De ønsker å vise at menn også kan være en del av den feministiske bevegelsen. Vi er muligens for sene til festen.

Kristine Solvin er i Dagbladet 22. juli åpen om at hun ikke liker pappafeministene. Det at de måtte få en datter for å se urettferdigheten holder ikke. De ser ikke det store bildet, det virker som hun mener at de kun gjør dette for å hylles.

Jeg er selv pappa. Jeg er feminist. Jeg er en pappafeminist. Jeg husker fortsatt at jeg ble paff da ei venninne kalte meg feminist. Jeg hadde nemlig ikke tenkt på meg selv som det. Jeg ble veldig glad for at mine standpunkter og verdier «kvalifiserte» til å kalle meg feminist. Det må være tillatt å prøve seg fram og oppdage behovet for feminisime, uten på forhånd være inneforstått med historien og de ulike ståstedene. Det er tøft og viktig at disse mannfolka ytrer seg offentlig.

De viser at feminister kommer i alle varianter. At det aldri er for sent å bli feminist. At det er viktig å bidra til at våre barn får en mer likestilt fremtid.

Til daglig jobber jeg hos Reform - ressurssenter for menn. Vi arbeider for likestilling mellom kjønnene fra gutter og menns ståsted, mot vold i nære relasjoner, for å bedre menns helse og engasjere menn i likestillingsspørsmål.

Det er paradoksalt om menn blir tatt mer på alvor og får mer oppmerksomhet, også innenfor feminismen. At menn derfor skal holdes utenfor, er et steg i feil retning. Det er det motsatte problemet vi møter: At menn i likhet med kvinner latterliggjøres for sitt engasjement for likestilling og feminisme.

Derfor trengs flere, ikke færre pappafeminister.

Lik Dagbladet Meninger på Facebook

Meninger rett i innboksen?

Meld deg på vårt nyhetsbrev for å motta ukens viktigste saker fra Dagbladet Meninger hver fredag. Nyhetsbrevet kan inneholde annonser. Du kan når som helst melde deg av.