Menn må få skifte på barna sine!

Det bør være stellebord på alle herretoaletter.

<strong>APPELL:</strong>  John Tender og datteren sier fra. Foto: John Tender
APPELL: John Tender og datteren sier fra. Foto: John Tender Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

For ikke lenge siden var jeg på en restaurant. Restaurantens navn skal være unevnt i denne sammenhengen da dette er et generelt problem. Siden jeg for tiden er i pappaperm så hadde jeg med meg mitt barn på restaurantbesøket. Både hun og jeg satte stor pris på både maten og servicen. Men som naturlig er så måtte etter en stund min datter, som er 11 måneder, skiftes på. Det var da problemet oppstod. Det viste seg nemlig at restaurantens eneste stellebord var på dametoalettet.

Selv er jeg fra Nevada, USA, og der er det strenge straffer for å gå inn på feil toalett. Jeg forstår det som at det heller ikke er meningen her i Norge. Fortvilet stod jeg der med et lettere irritert barn på armen og stelleveska i den andre, stereotypen på en pappa i perm. Skifte på et av restaurantens bord kunne jeg jo ikke, og å skifte på gulvet på herretoalettet er ikke et alternativ. En kan si mye fint om oss menn, men sikteevnen er ikke like latent hos alle. Heldigvis var det en av restaurantens kvinnelige kunder som oppfattet situasjonen. Hun stilte opp som en engel da nøden var størst og tilbød seg frivillig å hjelpe meg å skifte på mitt barn. Ironisk nok var hun på en barnløs romantisk lunsj med sin mann.

Jeg var heldig i denne situasjonen, men selv om løsningen var behagelig for meg, så var selve opplevelsen svært ubehagelig. Og jeg tror neppe jeg er den eneste mannen som opplever situasjoner som dette. Vi vil gjerne stille opp og være hundre prosent pappa, men hvor ofte har du sett et stellebord på et offentlig herretoalett? Vi opplever rett og slett at selv om viljen er der, så er muligheten fraværende.

Jeg har tatt opp saken med Barne-, likestilling, og inkluderingsdepartementet og Likestilling- og diskrimineringsombudet. Ingen av disse ser at de har myndighet til å pålegge offentlige plasser å installere stellebord på herretoalett, selv om de ser det problematiske i situasjonen. Jeg mener slike innretninger på herretoalett vil være viktig for likestillingen. Ikke bare for at vi menn skal kunne skifte på våre barn når vi er ute og triller, men også for å sende et symbol ut at dette også er mannens oppgave.

Jeg vil derfor herved oppfordre alle næringsdrivende som ønsker oss trillepappaer velkommen til å gjøre sitt for at det faktisk skal være mulig å ta med barnet vårt på tur. Da ut uten å måtte være avhengig av kvinner. Stellebord på alle offentlige herretoalett nå!

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer