Menn nektes adgang til ny svensk festival etter voldtektsanklager:
- Hvem er det som voldtar? Jo, menn

Svensk komiker lager festival kun for damer. Ingen god løsning, mener Slottsfjellfestivalen.

ANMELDT VOLDTEKT: En jente i 15-årsalderen skal ha blitt voldtatt foran scenen under en konsert med Håkan Hellström på Bråvallafestivalen i Norrköping fredag kveld. Her fra en konsert med Veronica Maggio på Bråvallafestivalen i 2016. Foto: Izabelle Nordfjell/TT / NTB scanpix
ANMELDT VOLDTEKT: En jente i 15-årsalderen skal ha blitt voldtatt foran scenen under en konsert med Håkan Hellström på Bråvallafestivalen i Norrköping fredag kveld. Her fra en konsert med Veronica Maggio på Bråvallafestivalen i 2016. Foto: Izabelle Nordfjell/TT / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet): Både i år og i fjor har politiet i Sverige mottatt en rekke anmeldelser på voldtekter og seksuelle overgrep som skal ha funnet sted på festivaler. Etter at en 15 år gammel jente skal ha blitt voldtatt foran scenen under Bråvallafestivalen, valgte festivalledelsen å gå til det skritt å avlyse festivalen for neste år.

Nå har den svenske komikeren og programlederen Emma Knyckare tatt initiativ til en festival uten menn, i lys av alle overgrepene.

Initiativet skjøt fart på Twitter, og Knyckare sier til svenske DN at interessen har vært enorm, og på noen timer har oppmot tusen personer tilbudt seg å hjelpe til med alt fra PR til ryddehjelp.

- Hvem er det som voldtar? Jo, menn. Dersom man lager en festival der de ikke får komme da? Det var det jeg tenkte. Jeg synes at det er sykt at halve befolkningen skal gå rundt og føle seg utrygge. Så allerede neste år kommer det til å være et alternativ: En rockefestival der damer kan føle seg helt trygge, sier Knyckare.

Ikke tenkt på diskriminering

På spørsmål om en festival hvor menn ikke får delta er diskriminerende, svarer hun:

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer