Menn om menn

Visste du at mannen din drømmer om sex med nabokona? Nekter'n, så juger'n, mener Tor Milde og Einar Røhnbæk. De har skrevet bok for kvinner om alt de helst vil slippe å vite om menn.

«Vi er primitive jegere, og kvinnen er byttet. Og det rollemønsteret vil vi forsvare til vi går i graven.»

Tor Milde (46) og medforfatter Einar Røhnbæk (27) har begått, ikke en tabbe, men en bok. Mandag foreligger «Slik er menn!». En inn til beinmargen ærlig beretning om hva menn egentlig tenker - i motsetning til hva de sier - om sport, kvinner og filmkunst. Eller hvordan var det der nå igjen?

- Jenter liker kanskje ikke at menn er opptatt av fotball, fitte og porno, men det er sånn det er. Hvis du ikke vil vite hvordan menn tenker, så ikke les boka, advarer forfatterne.

Einar Røhnbæk og Tor Milde er skjønt enige, ulik alder og sosial status til tross. Og de hevder at de snakker på vegne av halve jordas befolkning, noe som unektelig kommer som et sjokk på dem av oss som har levd i forvillelsen om at det faktisk har pågått en prosess kalt likestilling siden 70-tallet. Det er nesten så vi ikke kan tro det vi hører.

- Når menn kjemper for såkalte myke verdier, er det jo for å gjøre kvinner til lags. Menns motiv er å gjøre kvinner til lags.

MENN ER BEREGNENDE OG KYNISKE. Det å si at «jeg er flink til å stelle hjemme» er også en måte å sjarmere damer på. Og noen kvinner faller jo fortsatt for myke menn.

- Er det rart?

- Det er rart. Damer som vil ha myke menn søker egentlig en partner som er lik seg selv, og det er ikke menn. Da burde de heller bli lesbiske, sier Tor Milde.

Kanskje like greit. For når gutta tar bladet fra munnen og avslører hva menn egentlig tenker, er det et Guds under at det eksisterer noe som heter parforhold overhodet.

«Slik er menn» samler alt vi helst vil slippe å vite om det annet kjønn. Boka får ekteskapet til å fortone seg som en vag, rosenrød drøm for naive sekretærer, og sex bør du i grunnen styre unna - med mindre det skjer med mannen i ditt liv, en etter eget sigende umoden og egoistisk skapning som etter all sannsynlighet vil forlate deg til fordel for noen som er bedre i senga - så snart du har sovnet.

«Monogamiets tidsalder er over,» skriver forfatterne, og følger opp med følgende råd: «Lunken sex gir oss avsmak, på samme måte som når du merker at det som en gang var inspirerende og god sex, nå er iferd med å bli vanesex. Da bør du passe på å ikke sove for tungt, for da er veien kort til ytterdøra.»

- Vil vi damer vite dette her?

- MANGE DAMER VIL IKKE at menn skal være ærlige. Nå er vi det. Lik det eller ei.

- FORLAGSREDAKTØR ERLING KAGGE var ute etter en bok for jenter, skrevet av og om menn. Som avkrefter og bekrefter myter om mannen. Det har kommet ut masse slike bøker i USA. I stedet for å oversette eller kopiere valgte vi å skrive en bok sjøl, sier Milde.

«En ting er viktig om oralsex på menn: Det handler ikke om å putte penis i munnen, jenter! Den skal suges! Og er du snill, lar du oss komme i munnen på deg mens du suger. (...) her kommer en kort og velment leksjon:»

- Selvfølgelig synes vi at damer skal ha bein i nesa og være tøffe. Damer som lar seg forme av menn er ikke bra. Men de må pugge kapitlet om å suge pikk.

- Og det kapitlet - er det sugd fra eget bryst?

En lett rødtone sprer seg i den yngste forfatterens ansikt. En vits så bløt så bløt er på vei opp og ut i det fri. Røhnbæk prøver å stoppe den, men det er for seint:

- Nei, lenger ned. He-he.

AV HENSYN TIL FINTFØLENDE lesere og andre med potensielle hjertevansker unnlater vi å refere selve instruksjonen, som tar en bokside alene, men nøyer oss med å fastslå at den ikke handler om erotikk, bare teknikk - og at lynkurset er seriøst velment fra forfatternes side.

- Og det mener vi helt bestemt, for det er faktisk en del damer som ikke gjør det helt riktig, forklarer Einar.

- Vi ser for oss et mulig opplag av et eget særtrykk - til å henge over senga, spøker Tor Milde. Eller gjør han det?

Vi har kommet til kapitlet «Om rus og menn». Det er tidlig på morgenen, og det som i går var villdyret, har våknet.

«For en fyllesjuk stakkar med angst er hun både avskyelig og ekkel. Mye eklere enn hun huskes som da festen startet, altså før fylla tok over. Hovedgrunnen til dette er at nå ser hun så veldig lykkelig ut. Hun ser nypult ut - og det er hun.»

- Vil vi kvinner vite dette?

- Vi tenkte at nå skriver vi kanskje mer for gutta, men det er jo også en slags utlevering, sier Einar.

- Jeg skjønner at det kan oppfattes som et angrep på damer, men det handler mer om hvor dustete menn er, sier Tor.

«I og med at menn har gjort slike feilgrep i ualminnelige tider, har de kvinnene som utnytter at en mann gjør vurderinger i fylla han ikke kan stå inne for annet enn nettopp i fylla, fått et navn. De kalles TIF-damer - en forkortelse for Tagbar I Fylla.»

- Det er mange menn som roter seg bort i TIF-damer, poenget er at vi er jo redde for dem, forklarer Einar.

- Og vi tenkte det kunne være morsomt å lese om, sier Tor.

«Mannens evne til å gjennomføre et samleie med æren i behold, kommer tilbake et par timer før fornuften, angeren og angsten tar bolig i ham. (...) Lar du ham sove for lenge, kan det hende han kommer til seg selv. Da trekker han seg ut av deg - og døra - i én bevegelse».

DAMER HAR ÅPENBART noe å lære. Ikke minst om menn og prevensjon. I «Slik er menn» er den slags overlatt oss damene - TIF eller ei. Som en av forfatternes kamerater proklamerte etter at han en gang åpenbart trakk seg ut av både dama og døra i seineste laget:

«Jeg har sett henne naken én gang, og det skal jeg betale 4000 kroner måneden for i 18 år. Aldri i livet om jeg lar henne kle av seg foran meg igjen. Det har jeg ikke råd til.»

Så mye for mannsutvalg og alenepappa-foreninger.

- Tror dere ikke at mange menn blir forbannet over at dere generaliserer på deres vegne?

- Jo, vi har vurdert hemmelig telefonnummer.

- Det er nok noen mødre, kjærester, koner og ekskoner som ikke synes at det er nødvendig å vite at mannen gjerne vil ha sex med nabokona heller. Konfronter mannen med innholdet av boka, og 90% vil nekte, sier Tor.

- Men hvis han sier at han ikke kjenner seg igjen, så juger'n, sier Einar.

- ...med mindre han heter pave Johannes Paul den andre. Og ikke har fått boka oversatt til polsk. De menn i verden som ikke kjenner seg igjen får reise seg opp så vi kan telle dem. Det blir ikke mer enn en håndfull individer, anslår Milde.

- Det blir bare dem som liker håndball og ikke fotball, konkluderer Røhnbæk.

- Menn er enkle. men det kommer vel neppe som noe sjokk på mange jenter, innrømmer journalistene Einar Røhnbæk og Tor Milde. mandag kommer boka «Slik er menn!».