Menn som hater... kvinner

Her kommer en film om to menn som hater kvinner. Kvinner er bare kjøtt og brusk... og hat, sier Chad, som får med seg kollegaen Howard på korstog. Dessverre for Howard hater han ikke nok.

Den kanadiske regissøren Neil Labute fikk debutprisen i Cannes i fjor for denne filmen om psykopaten Chad og etterløperen Howard. To unge menn som neppe hadde vært aktuelle som medlemmer i noen verdikommisjon, om de hadde hatt noe sånt i Canada.

«Good guy»

Skjønt Howard oppfatter seg selv som «the good guy» i dette spillet, hvis formål er å knuse et kvinnehjerte. De blir enige om at de begge to skal legge an på en kvinne som er garantert sårbar. De treffer den døve Christine og spillet er i gang.

Ganske snedig bretter Labute ut en beretning om svik og maktmisbruk i et stort foretak i en navnløs by. Det blir også kjærlighet, og svik igjen.

Aaron Eckhart spiller psykopaten Chad med iskald sjarm. Stacy Edwards er den sårbare Christine. Hun har faktisk vært som snarest innom TV-såpen «Santa Barbara».

Verd å se

Nå spiller hun mot John Travolta i «Primary Colors», som er på vei til en kino nær deg. Matt Malloy, som spiller taperen Howard, har noen av oss sett før i filmer av Robert Altman, Hal Hartley og Alan Rudolph.

«Menn i mellom» er en film verd å se. Særlig hvis du er av dem som mener at livet er en jungel. Grip en machete og delta, hvis du tør.