HEY: BRO:   Veien til Asbjørn Slettemarks twitterkonto går gjennom True Detectives.   Foto: Anders Grønneberg / Dagbladet
HEY: BRO: Veien til Asbjørn Slettemarks twitterkonto går gjennom True Detectives. Foto: Anders Grønneberg / DagbladetVis mer

Menn som <3 menn

Ingenting som kjærlighet blant menn. På twitter.

Meninger

For tida er det True Detective som gjelder. For menn som ønsker å henge med de kule gutta på twitter, er HBO-serien rene kontaktannonsen.

Men det holder ikke bare å skrive at du synes den er bra. Det er for banalt. Du må vise at du har skjønt det, at du er på innsiden, at episode fire overgår alt du har sett, og hvis du er heldig får du et nikk fra smaksdommerne Aslak Nore eller Asbjørn Slettemark, og du er innafor.

Eller du kan heie på Liverpool. Av en eller annen grunn er det nesten bare Liverpool som gjelder på twitter. Du kan til nød heie på et av London-lagene, men aldri Manchester United. Og da holder det ikke bare å skrive heia! Nei, du må diskutere lagoppstilling, spillebytte og formkurver. Ikke utfyllende, det blir for mye, men dropp et navn her og der og si, sweet jesus, for en spiller! Eller bare herregud, hvis du er usikker på om du er på rett spor. Det kan jo bety så mangt.

Eller hvis du virkelig vil inn blant de store gutta, de som diskuterer økonomi og sikkerhetspolitikk, send dem en lenke fra The Economist og skriv: Interessant. Jeg så (navn på ekspert) var inne på noe av det samme. Sleng på et navn fra exphil eller grunnfaget i statsvitenskap. Dette er risikosport; du kan bli bedt om å utdype, men som regel slipper du unna med et; enig, jeg så det. Interessant.

Det enkle er ofte det beste. Retweet, retweet, retweet. Men som sitat: Helt enig! Fulltreffer! Innertier! Eller mer smigrende: Ingen skriver mer innsiktsfullt om (emne) enn (skribent). Aldri, aldri hjerte. Menn kan til nød legge til en smiley eller et haha blant venner. Det betyr ikke at menn ikke heier på hverandre.

Menn hjerter hverandre på måter som for det blotte øye er mindre synlig, men desto mer rørende. Mens kvinner foretrekker den utilslørte begeistringen, gir menn seg hen gjennom å speile hverandre.

Lik Dagbladet Meninger på Facebook

Meninger rett i innboksen! Meld deg på vårt nyhetsbrev for å motta ukas viktigste saker fra Dagbladet Meninger hver fredag.