DEBATT

Menn som lyser

Dersom vi skal styrke kvinners rettigheter må vi satse tungt for å engasjere tusenvis av menn.

Det er helt avgjørende  å engasjere menn og gutter i kampen for likestilling, skriver generalsekretær i Care, Gry Larsen.  Foto: Care
Det er helt avgjørende å engasjere menn og gutter i kampen for likestilling, skriver generalsekretær i Care, Gry Larsen. Foto: Care Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.
Publisert
Sist oppdatert

Et lokalt initiativ fra en liten gruppe menn er nå blitt til 3000 ambassadører for likestilling i Burundi. Det kan vi lære av - og Norge må gå i front for å involvere flere menn for likestilling og kvinners rettigheter.

Som opplading til FNs 59. kvinnekommisjon i mars inviterte Utenriksdepartementet og Barne-, likestillings- og inkluderingsdepartementet organisasjoner til informasjonsmøte forrige uke. CARE forventer at Børge Brende og Solveig Horne har store ambisjoner om å løfte likestillingspolitikken både ute og hjemme. Denne innsatsen trengs mer enn noen gang fordi menneskerettigheter generelt og kvinners rettigheter spesielt er under økt press i mange land. Vi må støtte modige kvinner som kjemper for likhet i sine lokalsamfunn, men det er også helt avgjørende å engasjere menn og gutter.

I vårt arbeid for fattigdomsbekjempelse, likestilling og kvinners rettigheter har vi i flere år jobbet med å engasjere ektemenn, mannlige rollemodeller og mannlige lokale ledere, ofte religiøse. Dette har vært en annerledes tilnærming, men helt avgjørende for å lykkes i arbeidet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.