Menn til pynt

Knut Haavik er likestillingsministerens nye PR-triks.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Tidligere Se og Hør-redaktør Knut Haavik sier at han aldri har vært spesielt opptatt av likestilling, og trodde det var en spøk da han ble invitert med i mannspanelet. Men den «homofobe mannsjåvinisten» har allerede levert etter Karita Bekkemellems forventninger. Hans politisk ukorrekte sleivspark har brakt mannspanelet til avisforsidene og gitt panelets mor rikelig anledning til å snakke om sitt arbeid med en kommende mannsmelding. Så langt har likestillingsministeren og hennes ideologiske motpart funnet hverandre i et fruktbart samarbeid der begge får sin bit av pressens oppmerksomhet.

Mannspanelet må ikke forveksles med Mannsrolleutvalget Jens Stoltenberg ledet på slutten av åttitallet. Dagens panel er en hybrid som verken har fått politisk mandat eller formell innflytelse fra ministeren. Faktisk presiserer Bekkemellem selv at panelet ikke skal levere «lange politiske utredninger», og heller ikke sitter der «for nødvendigvis å bli enige». Mannsrolleutvalget hadde derimot et politisk mandat, og leverte en sluttrapport som var med på å realisere pappapermisjonen. Psykolog Hanne Haavind deltok i Stoltenbergs utvalg, og hun sier følgende om det nylanserte mannspanelet: «Jeg må innrømme at hvis jeg var minister, tror jeg ikke jeg ville nedsatt et slikt panel. Risikoen for at det bare blir prat er stor.»

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer