INCESTUØST:  Skuespiller Juliette Binoche (52) har mye på hjertet. Blant annet om å spille moren til en tenåring som har blitt til gjennom et incestuøst overgrep, som hun gjør i den svært svarte komedien «Slack Bay», som deltar i hovedprogrammet under filmfestivalen i Cannes. Foto: REUTERS/Jean-Paul Pelissier
INCESTUØST: Skuespiller Juliette Binoche (52) har mye på hjertet. Blant annet om å spille moren til en tenåring som har blitt til gjennom et incestuøst overgrep, som hun gjør i den svært svarte komedien «Slack Bay», som deltar i hovedprogrammet under filmfestivalen i Cannes. Foto: REUTERS/Jean-Paul PelissierVis mer

- Menn vegrer seg for å ta mindre betydelige roller

Med alderen har skuespilleren 52-årige Juliette Binoche opplevd å få større frihet.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

CANNES (Dagbladet): Skuespiller Juliette Binoche (52) har mye på hjertet. Blant annet om å spille moren til en tenåring som har blitt til gjennom et incestuøst overgrep, som hun gjør i den svært svarte komedien «Slack Bay», som deltar i hovedprogrammet under filmfestivalen i Cannes.

- Hun aksepterer det, men hun tar det ikke innover seg, sier hun om rollen sin, en teatralsk operasanger av god familie.

- Det er en motsetning. Hun elsker barnet, men det er også en avsky der. Hun vil være glad i barnet fordi det er et barn, og så klarer hun det ikke helt. Også for barnet er det en komplisert situasjon. Vi viser fram dilemmaet uten at det forløses.

Far var mimeartist

At det ligger incest i fortida, er symbolsk for den høyborgelige familien i filmen. Handlingen foregår for omtrent hundre år siden på den nord-franske kysten, der den tilreisende overklassen både er henrykt over den pittoreske fattigsligheten og skeptisk til å ha kontakt med de fattige fiskerne.

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

  • Over 250 kvalitetsartikler hver måned
  • Prisvinnende reportasjer og avsløringer
  • Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
  • Tilgang til hele papiravisen og Magasinet på PC/Mac, mobil og nettbrett
  • Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag
  • Ved å abonnere på Dagbladet Pluss, godtar du våre kjøps- og bruksvilkår.
  • Abonnementet har ingen bindingstid. Du kan si det opp når som helst.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Har du allerede abonnement?
Logg inn