- GRUFULLT: Minst tre menn var om bord i båten da de fikk en hammerhai på kroken. Det den ene mannen så gjør, sjokkerer. Han tar opp en pistol, og skyter haien gjentatte ganger. - Grufullt, sier dyrevernaktivist Russ Rector, som ble tilsendt videoen. Video: WSVN via CNN Vis mer Vis mer

Dyremishandling:

Mennene fikk en hai på kroken. Så tar den ene opp en pistol:
- Grufullt

Vi advarer mot sterke bilder.

(Dagbladet): I videoen øverst i saken har en gruppe unge menn fått en hammerhai på kroken. Det de så gjør sjokkerer: Den ene tar fram en pistol og skyter den flere ganger, slik at vannet rundt blir farget rødt.

I den usensurerte versjonen kan man se at mennene ler og smiler under det hele.

- Videoen snakker for seg selv. Det er grufullt, sier Russ Rector, en dyrevernsaktivist til CNNs søsterkanal WSVN.

- En langsom død

Rector forteller at et slikt skudd ikke fører til en momentan død, men heller en langsom en, hvor haien må ha blødd i hjel.

- Han hadde ikke engang kunnskap, høflighet eller empati nok til å skyte ham i hodet. Han skjøt ham heller flere ganger i gjellene.

Den som filmet videoen sendte den til Rector, av ukjente grunner. Men det er ikke usannsynlig at det har med en liknende hendelse å gjøre, en hendelse som skjedde for ei drøy uke siden.

Da var det en annen haivideo som vakte oppsikt, og som også sjokkerte fiskemiljøet.

I videoen under ser man en båt kjøre i full fart, mens en hai er bundet fast til den. Den blir slengt opp i lufta og ned i bølgene gjentatte ganger.

SLENGT MOT HAVET: Minst tre menn er ombord i båten som kjører i full fart i Florida. På kroken henger en hai som blir slengt opp og ned i bølgene etter båten. Video: Channel 8 / CNN Vis mer

Det er også det en talsmann for Florida Fish and Wildlife Commission (FFWC), Rob Klepper, tror har skjedd her.

- Videoen ble sendt til oss som et resultat av folks protester mot den første haivideoen.

Ulovlig?

Mange reagerer sterkt på scenene i videoen.

- Dette er forkastelig. Hva er galt med folk.

- Haier er veldig viktige for vårt økosystem, og dette burde bekymre oss alle.

- For noen idioter! Ikke fisk om du ikke vet hvordan du skal oppføre deg. Om du ikke vil beholde fisken, så send den trygt tilbake igjen i vannet, er eksempler på kommentarer til videoen.

«Dette er virkelig brutalt. Jeg håper de finner psykopaten som skjøt haien.»

Videoen er under etterforskning, men FFWC opplyser at de ikke har fått bekreftet identiteten til mennene ennå.

De sier også at det er uklart hvor og når det hele skjedde, opplysninger som kan være viktige under etterforskningen. Ifølge kommisjonen er det ulovlig å skyte en hai i Florida, men lovlig i føderale farvann.