«Menneskelig feil» stoppet Google

Hele verdens nettsider lagt til fy-liste.

FARLIG? Slik så det ut da undertegnede prøvde å søke opp sin egen nettavis via Google tidligere i dag. Faksimile: GOOGLE
FARLIG? Slik så det ut da undertegnede prøvde å søke opp sin egen nettavis via Google tidligere i dag. Faksimile: GOOGLE Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Tidligere i dag ble søketjenesten til Google rammet av en feil som gjorde at uansett hva du søkte på, fikk du beskjed om at du var i ferd med å gjøre noe du ikke burde.

«Dette webområdet kan skade datamaskinen din», fikk norske brukere beskjed om, og ble hindret i å klikke set direkte inn på sidene de søkte etter.

Men feilen rammet Google-brukere verden over, ikke bare i Norge. Nå har Google postet en forklaring på sin offisielle blogg. Det hele skal skyldes en menneskelig feil.

- Dette var helt klart en feil, og vi er veldig lei oss for problemene det har medført for våre brukere, skriver Marissa Meyer, visepresident for søkeprodukter og brukererfaring i Google.

Årsaken til feilen skal ligge i en oppdatering i programmet de bruker til å advare brukere mot nettsider som sprer virus og lignende. Lista over slike nettsider mates inn i programmet manuelt, av organisasjonen StopBadware.org. De går gjennom og sjekker ut tips fra nettbrukere, og sender jevnlig nye lister med URL'er til Google.

- Uheldigvis - og her ligger den menneskelige feilen - ble URL'en «/» lagt til lista. Og «/» gjelder for hele verdens nettsider, skriver Meyer.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer