PENGEMASKIN: Darren Aronofsky fikk god dommedagstrening med bibelhistorien «Noah», som ble en gedigen salgssuksess.
PENGEMASKIN: Darren Aronofsky fikk god dommedagstrening med bibelhistorien «Noah», som ble en gedigen salgssuksess.Vis mer

Menneskenes griskhet og egoisme er i ferd med å ødelegge kloden for godt

I «Requiem for a Dream»-regissørens nye serie.

Stjerneregissør Darren Aronofsky («Requiem for a Dream», «Black Swan») har opplevd sitt livs største kommersielle suksess i år med den bibelbaserte storfilmen «Noah».

Nå er han i gang med å utvikle en serie for HBO basert på Margaret Atwoods dystopiske scifi-trilogi «MaddAddam», melder Deadline.

Aronofsky jobber med den potensielle serien gjennom sitt produksjonsselskap Protoza Pictures, og hvis den får grønt lys skal han være med som produsent og potensielt også regissere.

Dyster ruin av en verden

Den canadiske forfatteren Margaret Atwood (75) er for øvrig et kjent navn for mange nordmenn, etter flere besøk til landet (ifølge Aftenposten besøkte hun Norge første gang i 1979, og hun skal etter planen også komme til Litteraturfestivalen på Lillehammer til neste år).

Historien i «MaddAddam» foregår i en verden der multinasjonale selskaper har tilrevet seg all makt, bioteknologiske nyvinninger har kommet ut av kontroll og dyrearter er utryddet eller har mutert og fått menneskelige egenskaper.

- Romanen byr tidvis på makabert og bestialsk innhold, slik litteraturen ofte gjør når det handler om hvordan menneskene har skakkjørt planeten gjennom overforbruk og skjødeløshet. Samtidig er det hele fremført med språklig skjønnhet, skrev Dagbladets anmelder da bok to, «Flommens år», kom ut på norsk i 2012.

Med naturen i sentrum

Atwoods bøker har kombinert bibelske motiver med politisk engasjement, tematikk som går overens med Darren Aronofskys siste film.

Han snakket blant annet ved flere anledninger om hvordan han så «Noah» som en slags økothriller, som kunne si oss noe viktig om vår tids kamp mot klimaendringer.

Men hvis du er en av dem som allerede har begynt å glede deg til et samarbeid mellom HBO, Atwood og Aronofsky, bør du være forsiktig med å ta noe på forskudd.

HBO har nemlig utviklet en serie med Aronofsky også tidligere. Kanalen valgte til slutt å takke nei til serien — titulert «Hogoblin» — sommeren i fjor.