Mennesker bør sette spor etter seg

Snart har vi digitale sofaer, digital toalett og digital mat. Digital kaffe. Digital akevitt.

HISTORIE: I gamle dager, rundt 2014,  leste folk papiraviser, de hadde bokhyller for papirbøker og de satte spor etter seg. Foto: NTB /Scanpix
HISTORIE: I gamle dager, rundt 2014, leste folk papiraviser, de hadde bokhyller for papirbøker og de satte spor etter seg. Foto: NTB /Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Arkeologer har funnet boplasser på Ljan i Oslo som kan være opptil 5000 år gamle, melder Aftenposten. Den gangen hadde ikke folk så mange eiendeler. Noen pilspisser, en og annen steinøks, potteskår, fine steiner, redskaper til å slipe redskapen med. Rester av kjøttbein er sendt til nærmere analyse. «Her har de trolig lagd redskaper, keramikk og tilberedt mat,» sier arkeologen Elin Hansen. Folk holdt på med sitt den gangen også. Mest jakt og fiske. Året rundt. Ikke bare i ferien.

Trolig et godt liv, passe farefullt til at det ikke ble for kjedelig. I skogene lusket ulv og bjørn. Dinosaurene var borte, 60- 70 millioner år tidligere. Man hadde god plass. Nabokrangler var neppe noe tema. Det ble å sitte rundt bålet, gnage bein og fortelle skrøner. Ungene kravlet fritt. Det var lov til å gi dem litt kjeft innimellom. Bleieskift var ikke noe problem. Ikke boligprisene heller. Gratis tomt. Med sjøutsikt, uten skatter og avgifter.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer