Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Menneskerettspris til TV2-journalister

Connie Bentzrud og Asbjørn Øyhovden i TV 2 er tildelt Kulturdepartementets menneskerettspris for journalister.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||Connie Bentzrud og Asbjørn Øyhovden i TV 2 er tildelt Kulturdepartementets menneskerettspris for journalister.

Prisen deles ut annethvert år, til journalister som i særlig grad har satt søkelyset på aktuelle menneskerettighets-spørsmål i Norge.

- Bentzrud og Øyhovden har gjennom en rekke reportasjer og nyhetsinnslag over flere år avdekket grov systemsvikt overfor barn, står det i en pressemelding fra Medietilsynet.

De to har blant annet avslørt at et stort antall saker som omhandler vold eller overgrep mot barn henlegges. De har også bidratt til at henlagte saker er blitt gjenopptatt og at ny lovgivning og rettspraksis har blitt initiert.

- Årets prisvinnere tar det journalistiske oppdraget på alvor. De to reporterne har holdt fast i et saksområde som har hatt lav prestisje i mange redaksjoner og for lite oppmerksomhet i den offentlige debatt, står det videre.

Prisen er på 100.000 kroner og en litografi av kunstneren Håkon Bleken. Prisen deles ut av statsråd Anniken Huitfeldt ved åpningen av Nordiske Mediedager i Bergen.

(NTB)

PRISVINNER: TV 2-reporter Asbjørn Øyhovden.
PRISVINNER: TV 2-reporter Asbjørn Øyhovden. Vis mer

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!