- Mennesket har klønet det skikkelig til for seg

Men maipoeten er ingen misantrop.

MÅNEDENS POET: Og snart debuterer Terje Tørrisplass som forfatter. Diktsamlingen Eg bygger ikkje byar kommer ut på Samlaget på sensommeren. Foto: PRIVAT
MÅNEDENS POET: Og snart debuterer Terje Tørrisplass som forfatter. Diktsamlingen Eg bygger ikkje byar kommer ut på Samlaget på sensommeren. Foto: PRIVAT Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

||| Terje Tørrisplass er månedens poet for mai med diktet Utan ord, men da jeg forteller ham nyheten, får jeg en større tilbake: Han står rett overfor sin skjønnlitterære debut! Det skjer på sensommeren, med diktsamlingen Eg bygger ikkje byar som kommer ut på Samlaget.

- Det kan sikkert tolkast som ein sivilisasjonskritisk tittel, men eg har eigentleg stor tru på byen, sier Terje.

SakraltHan har vært månedens poet to ganger før: I fjor ble han sommerpoeten med diktet To i regn, og i oktober 2008 gikk han til topps med Er det utidig å sitje einsam ved dette bordet?

- Vil du fortelle litt om maidiktet?

- Eg vegrar meg litt for å seie for mykje om diktet, av redsle for å øydeleggje andre si oppleving. Eit ope dikt som dette vil vel kvar einskild gå inn i og tolke utfrå personlege gjenklangar, og slik tykkjer eg det skal vere. Men likevel — i det siste har eg så smått byrja vende fokus mot landskap der menneske ikkje lenger finst. Og venteleg aldri kjem attende til. Deira avtrykk og levningar er på veg attende til naturen. Eit landskap, kanskje ei heil verd, der hegren står som representant for på alt liv som skal vedvare i kraft av sin eigenverdi, uavhengig av vidare menneskeleg aktivitet. Eg har gitt hegren denne oppgåva fordi eg opplever at denne fuglen gjennom sitt vesen innbyr til meditasjon og refleksjon. Hegren har noko sakralt over seg. Og eg har prøvd å få ei sakral stemning til å stige opp mellom dei få orda i diktbiletet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer