Menns seksuelle selvforakt

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

NÅR POLITIKERE vil at ingenting skal skje, setter de ned en komité, men jeg håper det heller er av gammel maktesløs vane Karita Bekkemellem har skaffet seg et mannspanel til stor medieståhei. Ingen politikere synes å ane hva de skal gjøre for å stanse underklassen av menn som slår, voldtar og nekter å godta kvinner som likeverdige.

Hennes partifelle Saera Khan må være spent nå. Hun etterlyste i vinter et nytt mannsutvalg som kunne være rollemodeller for innvandrerungdom som gjengvoldtar. Det gjør meg vondt å måtte være den som meddeler at antall voldtekter trolig kommer til å øke like mye som i de foregående ti årene – uavhengig av hva Arve Juritzen og Jan Kjærstad måtte enes om.

TO AV TRE som overfaller kvinner i Oslo, har innvandrerbakgrunn, men la oss ikke se oss blinde på de mest spektakulære utslagene av menns kvinnehat. Det er så forførende behagelig å redusere overgriperen til en svart mann fra et krigsherjet land. Dagbladet har tidligere vist at 70 norske kvinner voldtas hver helg, og i fire av fem tilfeller kjenner offeret og gjerningsmannen hverandre.

Reportasjeserien førte til en kortvarig aksjon der politiet sendte ekstra uniformer ut i bydelene. Det hjalp ikke. Ikke om en betjent sto på hvert gatehjørne ville det monnet. Problemet ligger i mannens syn på egen seksualitet. Vi har altfor lenge oppdratt menn til å tro at de har en seksualitet likeverdig kvinnens, mens vi i vår kultur anser den første som stygg og verdiløs og den andre som vakker og verdifull. Det er her Karita kan gi sitt eneste effektive bidrag til å kvele den heterofile mannskulturen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer