NETFLIX VET ALT OM SEERVANENE DINE: Da sesong to av serien «House of Cards» ble sluppet i forrige uke, satt Netflix-ingeniørene og overvåket deg. Foto: Netflix
NETFLIX VET ALT OM SEERVANENE DINE: Da sesong to av serien «House of Cards» ble sluppet i forrige uke, satt Netflix-ingeniørene og overvåket deg. Foto: NetflixVis mer

Mens du ser Netflix, ser Netflix deg

- Vi overvåker hva du ser og hvor ofte du ser

(Dagbladet): Da klokka tikka mot midnatt torsdag i forrige uke satt Netflix sine IT-ingeniører rundt et bord i selskapets «krigsrom» på vestkysten av USA og ventet på at sesong to av serien «House Of Cards» skulle ha premiere verden over.

Netflix ser deg. Over 40 millioner abonnerer på strømmetjenesten. 16 prosent av disse satt seg til rett og skrudde på for å se den maktkåte visepresidenten Frank Underwood.

- Vi overvåker hva du ser på, og hvor ofte du ser ting, sier Netflix sin talsperson Joris Evers til det amerikanske nyhetsnettstedet Markedplace.

It-ingeniørene til Netflix ser, minutt for minutt, hvor mange som strømmer serier og filmer, hva de strømmer gjennom (Apple TV, X-box eller andre overføringsverktøy), hvem som strømmer og hvem som ser seg gjennom flere episoder i ett strekk, såkalt «binging».

- Forrige gang «House Of Cards» hadde premiere visste vi at hele sesongen varte i 13 timer, og vi sjekket da om noen gjorde seg ferdig med hele sesongen med en gang den ble lagt ut, sier Jeremy Edberg, en av it-ingeniørene, og fortsetter:

- Vi fant en person som så samtlige episoder av første sesong med en gang serien ble lagt ut. Vi så også at personen kun tok tre minutters pause i løpet av de 13 timene.

I en undersøkelse elektronikkbransjen har gjennomført i Norge svarer 54 prosent i aldersgruppen 18 -29 at de - eller noen i husstanden - abonnerer på Netflix.

- Vi vet alt om deg. Av 40 millioner abonnenter fant Netflix altså en abonnent som så hele serien med en gang den ble lagt ut. En «superbinger».

NETFLIX HAR FULL KONTROL: Strømmeselskapet har full oversikt over hva du ser på og når du ser på det. Foto: John T. Pedersen / Dagbladet
NETFLIX HAR FULL KONTROL: Strømmeselskapet har full oversikt over hva du ser på og når du ser på det. Foto: John T. Pedersen / Dagbladet Vis mer

- Netflix vet alt om seervanene dine, sier talsperson Joris Evers.

Dagbladet anmeldte serien da den kom ut og gav serien en femmer på terningen.

NETFLIX: Strømmetjenesten har over 40 millioner abonnenter verden over. 
Foto: Frank Karlsen / Dagbladet
NETFLIX: Strømmetjenesten har over 40 millioner abonnenter verden over. Foto: Frank Karlsen / Dagbladet Vis mer