Winston Churchill

Mens Europa var på vei inn i andre verdenskrig, advarte Churchill om romvesener

I nylig gjenfunnet essay skriver Winston Churchill om små, grønne menn. 

LEDER: Winston Churchill i 1941. Englands tidligere statsminister var lidenskapelig opptatt av vitenskap og skrev en mengde vitenskapelige artikler for magasiner og aviser. Foto: Yousuf Karsh
LEDER: Winston Churchill i 1941. Englands tidligere statsminister var lidenskapelig opptatt av vitenskap og skrev en mengde vitenskapelige artikler for magasiner og aviser. Foto: Yousuf Karsh Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Winston Churchills essay «Are We Alone in the Universe?», på norsk «Er vi alene i universet?», ble ført i pennen året før han ble valgt til Storbritannias statsminister.

Essayet avslører mer enn Churchills interesse for vitenskap og ble nylig funnet ved en tilfeldighet i en boks på US National Churchill Museum i Missouri.

Mens Europa er på vei inn i andre verdenskrig, skrev en av verdens mest innflytelsesrike politikere et essay om «små grønne menn», skriver The Guardian.

- Da jeg så det første gang tenkte jeg at dette ville bli fascinerende lesning og jeg hadde rett, sier museumsdirektør Timothy Riley, som gjenoppdaget essayet i fjor, til avisa.

Moderne tanker

Astrofysiker og skribent i magasinet Nature, Mario Livio, uttrykker stor begeistring etter å ha lest det elleve sider lange essayet. Ifølge Livio bruker Churchill moderne argumentasjon innen astrobiologi.

- Han ga begrunnelser som en forsker om sannsynligheten for utenomjordiske vesener. I en tid hvor politikere skyr vitenskap synes jeg det er rørende å minnes en leder som var så dypt engasjert i dette, skriver han.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer