Lars Saabye Christensen

- Mens man er midt oppe i det, presser det seg inn i skriften, mellom linjene

Da forfatter Lars Saabye Christensen (64) fikk kreft i fjor, fortsatte han å skrive.

UTMATTET: Forfatter Lars Saabye Christensen fikk en kreftdiagnose mens skrev ferdig trilogien «Byens spor». - Det ser bra ut, og det er jeg glad for. Men jeg er litt utmattet. Både fysisk og mentalt, sier han. Foto: Jørn Moen
UTMATTET: Forfatter Lars Saabye Christensen fikk en kreftdiagnose mens skrev ferdig trilogien «Byens spor». - Det ser bra ut, og det er jeg glad for. Men jeg er litt utmattet. Både fysisk og mentalt, sier han. Foto: Jørn Moen Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

- Det er helt klart at det preger deg på en eller annen måte. Jeg tror at sykdom kan få fram, kan gjøre deg... Dette er jævlig vanskelig.

Lars Saabye Christensen drar hånda over den barberte skallen, foten vipper opp og ned, det gråblå blikket forsvinner nedover.

Den svartkledde ordkunstneren fomler for første gang med ordene. Ordene som kan beskrive hva det siste året med kreft og cellegiftbehandling har gjort med ham. Han er redd for å bli banal.

Med Dagbladet Pluss kan du dykke ned i en verden av eksklusivt innhold som berører, beriker og begeistrer

Kom tett på de sterke historiene. Bli med på innsiden og bak fasaden. Ta gode valg i hverdagen ved hjelp av våre tips, tester og guider.

Du kan si opp når som helst.
Her finner du bruker- og abonnementsvilkår.

Trygg betaling med:

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer