KRITISERER AP: Vi ønsker ikke å komme med forslag til Rødt om hvordan de skal utforme sin politikk, men heller oppfordre alle partier på venstresiden til å stå sammen med oss for et sterkere fellesskap mot økende forskjeller, skriver artikkelforfatterne.
KRITISERER AP: Vi ønsker ikke å komme med forslag til Rødt om hvordan de skal utforme sin politikk, men heller oppfordre alle partier på venstresiden til å stå sammen med oss for et sterkere fellesskap mot økende forskjeller, skriver artikkelforfatterne. Vis mer

DEBATT

Mens Mimir var på «Farmen kjendis»

Ap har foreslått 83 tiltak for å minske de økende forskjellene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.
Publisert

Rødts ordførerkandidat i Stavanger, Mimir Kristjansson, skriver i Dagbladet den 9/6 at det er uforståelig at ikke Ap følger hans plan for å utvikle en politikk han tror ville løftet partiet til nye høyder.

Mens han deltok på «Farmen kjendis», la Ap fram 83 tiltak for å minske de økende forskjellene som de siste seks årene har fått utvikle seg i Norge. Tre av ti husholdninger har fått mindre å rutte med siden Solberg-regjeringen tiltrådte. Dette skjer samtidig med at de ti prosent rikeste får stadig mer.

En sterk fellesskole med et måltid er essensielt for å minske forskjellene i Norge på lengre sikt. I Stavanger leverte Ap, MDG, SV og Rødt et alternativt budsjett som inneholdt nettopp en slik satsning på god læring gjennom god næring.

Samtidig må vi sørge for at kommersielle aktører ikke får tilgang til offentlige penger i omsorgsektoren. Ideelle og offentlige organisasjoner skal blant annet drive barnevern i kommunene, og vi vil sette i verk en kvalitetsreform i det kommunale barnevernet.

Ap vil også gjenreise det organiserte arbeidslivet. Vi vil styrke innsatsen for hele fast stillinger, doble fagforeningsfradraget, innføre strenge seriøsitetskrav i offentlige anbud, og gi Arbeidstilsynet både midler og kompetanse til å etterse at de blir fulgt. Vi vil også inkludere personer med funksjonsnedsettelse på en bedre måte og øke tilskudd til arbeidsmarkedstiltak som bringer mennesker tilbake til arbeidslivet fra et liv på trygd.

Dette er bare et lite utvalg av Aps 83 tiltak mot økende forskjeller. Resten kan du lese på www.arbeiderpartiet.no. Vi ønsker ikke å komme med forslag til Rødt om hvordan de skal utforme sin politikk, men heller oppfordre alle partier på venstresiden til å stå sammen med oss for et sterkere fellesskap mot økende forskjeller.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer