...mens Teige slutter i FBI

TV-veteran Egil Teige (53) vil ikke lenger være FBI-agent i NRK.

Arve deler ut millioner

Egil Teige slutter som «forbrukerinspektør» i NRK. Det skjer bare fire måneder etter at NRKs faktaavdeling relanserte sin forbrukerjournalistikk, skiftet navn fra «Forbrukerrefleks» og ble «Forbrukerinspektørene» («FBI»).

NRK utvidet samtidig programlederstaben og ga prosjektleder Cecilie Ellingsen i oppdrag å gjøre NRKs forbrukerstoff enda bedre enn Arve Juritzens «TV2 hjelper deg».

Men samtidig har NRK mistet bortimot 200000 seere i gjennomsnitt etter omleggingen.

Egil Teige forlater «FBI» fra nyttår.

- Jeg slutter ikke i programmet på grunn av lave seertall. Men jeg har jobbet med forbrukerstoff for NRK i sju år, og jeg har snudd bunken noen ganger nå. Det kan derfor være greit med noe nytt, sier Egil Teige til Dagbladet.

Teige har vært «FBI»-programleder sammen med Jorunn Voll (41), Snorre Tønseth (40), Marie Sjo (38) og Elin Rhulin Djuvsland (25).

- Etter nyttår skal jeg starte opptakene til en ny serie reportasjeprogrammer. Her skal jeg lage saker om enkeltmennesker, røper Teige.

Hvilke typer mennesker vil han ikke ut med foreløpig.

Det er ikke avgjort når den nye serien kommer på lufta. NRK har i en tid jobbet med å finne Egil Teiges arvtaker. Og det er nå klart at Østlandssendingens Ole Hedemann får den jobben.