Mens verden danser

29. april er Verdens Internasjonale Dansedag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Dans er som kjent å uttrykke seg gjennom kroppens bevegelser, og i dag er verden på beina.

29. april er Verdens Internasjonale Dansedag. Initiativet tok UNESCO allerede i 1982, hensikten er å hylle dansen som kunstform, vise dens «universelle gyldighet på tvers av politiske, kulturelle og etniske grenselinjer, og bringe mennesker sammen i fred og vennskap med et felles språk - dansens».

  • For å uttrykke oss gjennom kroppen gjør vi alle sammen hele tida, enten vi vil det eller ikke, vet det eller ikke. Dansere og koreografer ser oss og kan det.

Mens resten av verden har satt seg i bevegelse i anledning dagen, hever våre to statlige norske dansekompanier Nasjonalballetten i Oslo og Carte Blanche i Bergen knapt et øyenbryn. I kveld er det ingen forestillinger noen steder. Hysj, Tornerose sover.

  • I kulturland som vi helst ikke bør sammenlikne oss med, som for eksempel Sverige, feires Dansens Dag med et stort og variert program i nærmere femti byer over hele landet. Der samarbeider nemlig Kungliga Operan, Riksteatern, Dansens Hus og Statens Kulturråd, der finnes Svensk Danskomité, forum for samarbeid i svensk dans, og der er Stockholm hvor det danses i alle former og fasonger på gater, museer, torg, og teatre i hele dag.

Den som vil undersøke om noen og noe overhodet rører på seg i Norge på Dansens Dag, skal lete lenge.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer