Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Mens vi venter på Frodo

Er du en av de som venter spent på å få se «Ringenes Herre» på kino? Nå kan du varme opp med animasjonsversjonen fra 1978.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Og alle hjerter gleder seg... ikke bare til jul. Nå er det ikke lenge igjen til første del av det gedigne epos-prosjektet «Ringenes Herre» blir å se i norske kinosaler.

Men for de som er skikkelig utålmodige, nå viser Cinemateket i oslo den den animerte langfilmen fra 1978, som også heter «Ringenes Herre», og som er basert på de to første bøkene i triologien.

Rettighetene til å lage film av boken ble kjøpt opp på 1950-tallet, men det tok nesten 30 år før filmen endelig kom.

I følge Cinematekets presentasjon av filmen ble mange overrasket over hvor godt det endelig resultatet var, og «Lord of the Rings» har vunnet et trofast publikum. Filmen beveger seg fra det komiske og varme, til det episke og avskyelige. Ralph Bakshi holder seg tett opp til den originale teksten, og filmen blir visuelt sett et ekko av Tolkiens egne tegninger.

Du kan lese mer på sidene til Cinemateket. Hvis du vil vite mer om Tolkien, «Ringenes Herre» og de nye filmene basert på bøkene, finner du en mengde informasjon på www.theonering.net.

Hele Norges coronakart