Mens vi venter ...

Dette kan du vente deg av «Grand Theft Auto: San Andreas».

Diskuter spill(Dagbladet.no): Sjansen er stor for at du har hørt om «Grand Theft Auto», ettersom det er en av verdens mestselgende spillserier noensinne. Med kombinasjonen av enorm frihet, ekstrem vold og estetikk fra øverste hylle, har spillene definitivt slått an.

Til høsten kommer oppfølgeren til «Grand Theft Auto 3» og «Grand Theft Auto: Vice City» til PlayStation 2, og vi har allerede fått vite endel om hva spillet kan by på.

Hjemme best?

Hovedpersonen i spillet er Carl Johnson, og i rollen som ham skal du virkelig få kjørt deg. Fem år før spillets start rømte Carl hjemmefra, men når han får beskjed om at moren hans er drept, vender han tilbake for å ta vare på familien. Men, som seg hør og bør i et spill som dette, blir Carl selv anklaget for drapet av to korrupte politimenn. Aner vi trøbbel? Jepp. Liker vi det? Jepp!

For å igjen få kontoll over gata, må du blåse liv i den gamle gjengen din. Gutta, som ikke akkurat kan kalles mors beste barn, vil hjelpe deg gjennom tykt og tynt for å renvaske Carls navn.

Om det så betyr at man må bryte så og si alle andre lover i boka, skal vi ikke tenkte noe på. Gjengen, som består av tilsammen fire stykker, kan sette seg inn i en bil for deretter å foreta en god, gammeldags drive-by shooting. Det lukter 18-årsgrense laaaang vei ...

Spillet vil finne sted i en fiktiv amerikansk stat som heter San Andreas. Ettersom staten ligger vest i landet, og spillet er satt til å finne sted på begynnelsen av 90-tallet, kan du tenke deg hvilken stil spillet vil ha - her er det west coast som gjelder, med henholdsvis G-funk, grunge eller tidlig techno på anlegget (eller på bilradioen, om vi skal være korrekte.)

Masse landskap

San Andreas består av tre storbyer - Los Santos, San Fierro og Las Venturra. Mellom disse byene er det et godt stykke med åpent landskap, som er fritt for deg å utforske. Du kan altså vente deg et mye større spill enn «GTA 3» og «Vice City».

Noe som blir helt nytt i denne omgang, er at du kan gå inn i langt flere bygninger, ikke bare for å kjøpe ting eller lagre spillet. Om du vil, kan du skaffe deg kjappe penger ved å gjøre noen innbrudd. Pengene kan du deretter raskt bli kvitt på et kasino.

Et nytt stamina-meter vil hele tiden vise deg hvor mye energi du har. Om det blir kritisk lavt, må du stoppe innom nærmeste gatekjøkken og hive innpå litt junkfood. Men pass deg for å spise for mye usunn mat.

Blir du storkunde på gatekjøkkenet, vil du raskt merke at Carl legger på seg. Den slags er ikke så bra om du brått må løpe for livet - noe du må regne med skjer. Godt er det da at spillet lar deg besøke et treningssenter for å brenne litt fett.

To pistoler

Om du er misfornøyd med utseendet ellers, er ikke det noe problem. Spillet er nemlig proppfullt med små detaljer, som at du kan gå til frisøren for en ny frisyre. Men om du er uheldig med utfallet, kan du vente deg tilrop på gata. Da er det godt at du ikke bare bærer på en pistol - men to. Om du kan bruke dem samtidig, spør du? Selvfølgelig.

I de forrige spillene var det ikke smart å dra på svømmetur, ettersom det automatisk betød en rask død. Carl er heldigvis en sånn fyr som har lært seg å svømme. I tillegg har han skjønt at mørke og skyggefulle steder er fine steder å gjemme seg om politiet ligger på hjul, da er nemlig sjansen større for å slippe unna.

Og, selv om det ikke er den største detaljen, så er det i det minste fett: Du kan sykle. På tråsykkel, BMX-style. Bare trykk raskt på knappene, og du er på vei. Men det er fortsatt smartest å bruke bilen i en politijakt.

Ikke online

Det har lenge vært spekulert i om «Grand Theft Auto: San Andreas» vil la deg spille mot andre over nettet, men det ser dessverre ikke ut til å bli noe av. Men utvikleren Rockstar vet hvor fett det hadde vært om sliktno\' gikk an, så de har lovet å se nærmere på det til neste spill i serien.

29. oktober kan du belage deg på å møte opp utenfor den lokale spillbutikken, og stille deg i kø. PC-eiere må belage seg på å vente til neste sommer før de får spilt «San Andreas» på PC, mens det ikke er satt noe dato for når spillet vil gjøre sin debut på Xbox.Diskuter spill

<B>SYKLING:</B> Om det ikke er den kjappeste måten å komme seg fra A til B på, så ser det i det minste fett ut.
<B>HOVEDPERSON?</B> Hovedpersonen i «Grand Theft Auto: San Andreas» heter Carl Johnson. Om dette er ham, vet vi ikke ennå.
<B>DRIVE-BY:</B> Om det er noen du vil ha fjernet fra jordas overflate, er det bare å få gjengen inn i bilen, kjøre sakte forbi offeret, rulle ned vinduene, og ...