Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Mensa-leder skjeller ut medlemmer etter fyllefest: - Jævla idioter

Politiet så seg nødt til å gripe inn da festen i forbindelse med Mensas årsmøte i Sverige gikk over styr. 

REAGERER: Monika Orski, leder av Mensa Sverige, var alt annet enn blid etter at politiet måtte gripe inn etter at en fyllefest blant Mensa-medlemmer gikk over styr. FOTO: Mensa Sverige. 
REAGERER: Monika Orski, leder av Mensa Sverige, var alt annet enn blid etter at politiet måtte gripe inn etter at en fyllefest blant Mensa-medlemmer gikk over styr. FOTO: Mensa Sverige.  Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Det gikk hardt for seg da den svenske Mensa-foreningen hadde årsmøte på et hotell i Eskilstuna. Foreningen består av mennesker med en målt IQ innenfor de øverste to prosentene av befolkningen.

Festen endte med å spore helt av da medlemmer drakk medbrakt sprit, festet i korridorene, og brøt seg inn på et låst konferanserom og begynte å spille trommer klokken fire om morgenen, skriver Eskilstuna-Kuriren.

Personalet på hotellet så seg nødt til å tilkalle vektere, som igjen tilkalte politiet.

- En skam

Etter hendelsen kom Monika Orski, leder av Mensa Sverige, med en kraftsalve i en lukket Facebook-gruppe, laget i forbindelse med årstreffet.

«Dere er en skam, og fortjener ikke bedre skjellsord enn jævla idioter», skriver hun.

Hun var selv med på årstreffet, men deltok ikke på den harde festingen som fikk hotellet til å tilkalle politiet.

Annika Åkerblad, hotelldirektør ved Elite stadshotell i Eskilstuna, bekrefter overfor Eskilstuna-Kuriren at festen kom ut av kontroll.

- De festet ute i korridorene på hotellet, og det kan man ikke gjøre hos oss. Personalet så seg nødt til å kalle inn Securitas som vi har avtale med og Securitas valgte å kalle inn politiet, sier Åkerblad.

- Ikke skje igjen

Til Expressen sier lederen av foreningen Monika Orski, at de har rundt 6500 medlemmer, og at de aller fleste er fantastiske, men at blandt 6500 medlemmer kommer det til å finnes en og annen som ikke kan oppføre seg. Hun mener slike hendelser er trist. Orski legger til at foreningen ikke har booket hotellrom til noen, og at personene som oppførte seg slik må ha stått for dette selv.

- Men jeg vet ikke om dette er medlemmer, og er de det kommer vi til å gjøre vårt beste for at det ikke skjer igjen på foreningens treff. Det er fortsatt slik at det er voksne mennesker, som selv har booket sine hotellrom og foreningen har leid konferanserom, sier hun.

Hele Norges coronakart