Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Mental Overdrive

Årets beste norske elektronikaplate.

CD: Mental Overdrive (Per Martinsen) er en av den norske elektronikascenens grand old men. Når han nå, nesten tjue år etter at han slapp sin første 12-tommer, gir ut albumet «083», er det selvfølgelig inspirert av tiåret han begynte å lage musikk. Ah, det glade åttitall. Det var da synth var synth, beatbox var beatbox, og man kunne danse som Cyndi Lauper gjør på coveret til 1983-klassikeren «She's So Unusual».

«083» har blitt en vemodig vakker, men også livsglad plate. For når en programmeringsvirtuos som Martinsen slår seg laus bak spakene, er det også bare å riste laus. Med sine lette åttitallsrytmer, innfløkte, men lettfattelige melodilinjer og knekkebrødknusprete vokalrefreng, må for eksempel «Diskodans» være dataalderens gave til dansefoten. Klimprende «PI» er på den annen siden smånaiv, men også nydelig nostalgisk. Nå svinger Martinsen selvfølgelig også innom nitti- og 2000-tallet også, men det er som sagt i åttitallet «083» har sin musikalske plattform. Og åttitallet i Martinsens regi er nesten bedre enn the real thing, I hvert fall slik jeg husker det.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media