Mente «Jacko» var skyldig

«Skyldig som synden, fri som fuglen» er tittelen på boka til jurymedlemmet Eleanor Cook (79). Hun var med og frikjente Michael Jackson.

NEW YORK (Dagbladet): Nå kommer den 79 år gamle kvinnen med ei bok om spillet i Michael Jackson-juryen. Juryen som overraskende frikjente popikonet for samtlige tiltalepunkter tidligere i sommer.

Tjener millioner

Michael Jackson var tiltalt for å ha seksuelt misbrukt en 13 år gammel kreftsyk gutt.

Eleanor Cook og de ni andre jurymedlemmene frikjente Jackson. I boka «Skyldig som synden, fri som fuglen» sier hun rett ut at hun mener «Jacko» var skyldig.

Ifølge forlegger Larry Garrison i forlaget Silver Creek Entertainment forteller Eleanor Cook absolutt alt.

Cook har de siste dagene ikke vært tilgjengelig for media.

Nå kan hun regne med å tjene millioner av dollar på å avsløre hva hun og de andre jurymedlemmene tenkte da de frikjente Michael Jackson.

Garrison skriver boka sammen med Cook.

 BOK:  Jurymedlemmet Eleanor Cook, som var med og frikjente Michael Jackson, kommer nå med bok. Der forteller hun at hun og to andre jurymedlemmer mente «Jacko» var skyldig. Foto: Scanpix
BOK: Jurymedlemmet Eleanor Cook, som var med og frikjente Michael Jackson, kommer nå med bok. Der forteller hun at hun og to andre jurymedlemmer mente «Jacko» var skyldig. Foto: Scanpix Vis mer

Ville dømme

Også jurymedlem Ray Hultman skriver bok om rettssaken og frifinnelsen. Denne boka har fått tittelen «Overveielsen».

Hultman skriver sammen med Stacy Brown, som tidligere har skrevet boka «Mannen bak masken» om Michael Jackson. Brown var tidligere en nær venn av Michael Jackson og hans familie.

Til New York-avisa Daily News sier Larry Garrison at tre av de ti jurymedlemmene egentlig ville dømme Michael Jackson for seksuelle overgrep mot mindreårige gutter.

-  Eleanor, Ray Hultman og et annet jurymedlem stemte for å dømme Jackson da juryen hadde sin første avstemning, sier Larry Garrison.

Forleggeren vil ikke fortelle hvorfor de tre jurymedlemmene ga seg og stemte for frifinnelse, før boka kommer ut.

Ble forbannet

De som så intervjuene med jurymedlemmene rett etter frifinnelsen vil huske Eleanor Cook. Den eldre damen som indignert slo fast at hun stemte for frifinnelse da mora til den angivelige seksuelt misbrukte guttene rettet fingeren mot juryen.

-  Jeg ble sint, og tenkte: Ikke knips med fingeren mot meg, kvinne, sa Cook da.

Nå forteller Cook hun at egentlig ville dømme Jackson.

I Hollywood planlegges nå en spillefilm om Michael Jackson-juryen.

Hovedpersonen «Jacko» er nå på vei til å inngå en rettslig avtale om økonomi og foreldrerettighetene med Debbie Rowe, mora til Jacksons barn Paris (7) og Prince Michael (8).

FRIKJENT: Michael Jackson