Mer åpenhet gir bedre ledelse

Gjennom åpenhet kan vi få et realistisk bilde av tilstanden i sektoren og ta informerte beslutninger.

FEIL FOKUS: «I stedet for å konstruere kunstig store motsetningsforhold internt i sykehusene, burde Spekter heller brukt tiden på å bidra til bedre samarbeid,» skriver presidenten i Legeforeningen som svar til Spekters Anne-Kari Bratten.
Foto: Morten Holm /  SCANPIX
FEIL FOKUS: «I stedet for å konstruere kunstig store motsetningsforhold internt i sykehusene, burde Spekter heller brukt tiden på å bidra til bedre samarbeid,» skriver presidenten i Legeforeningen som svar til Spekters Anne-Kari Bratten. Foto: Morten Holm / SCANPIXVis mer
Debattinnlegg

Noen dager etter at Anne-Kari Bratten slo seg løs i debatten om norske kvinner og deltid, går hun nå løs på ledelse i sykehus (Dagbladet 3. juni). Spekter-lederen forsøker å plassere ansvaret for en krevende arbeidssituasjon på de tusenvis av helsearbeiderne og pasientene som hver dag tilbringer hverdagen ved norske sykehus. I stedet for å konstruere kunstig store motsetningsforhold internt i sykehusene, burde Spekter heller brukt tiden på å bidra til bedre samarbeid.

Når Bratten vil erstatte dialog og avtaler mellom ledere og ansatte med ensidig lederstyring, vil det over tid svekke utnyttelsen av kompetanse og kapasitet - og med det tilbudet til pasientene. Når leger og sykepleiere varsler om kritikkverdige forhold, bør de lyttes til, i stedet for å bli stempelet som «vanskelige». Befolkningen forventer en helt annen åpenhet enn det Spekter oppfordrer til.

Jeg tror jeg snakker på vegne av alle mine kollegaer i helsevesenet når jeg understreker følgende: Vi kommer til å fortsette å melde fra om kritikkverdige forhold også i framtida! Det gjelder ikke bare leger i hele landet, men også sykepleiere og andre helsearbeidere. Det finnes en dyp yrkesstolthet hos alle disse gruppene - en vilje til å hjelpe pasientene til best mulig behandling og lindring hvis det trengs - som gir vilje og evne til å si ifra. Den skal vi bruke. Også vi aksepterer at vi ikke kan bruke ubegrenset med midler i helsevesenet, men når man daglig balanserer på grensen til det uforsvarlige, må det være lov å si tydelig ifra. Noe annet er uaktuelt.

Ta gjerne situasjonen i Oslo-området som eksempel. I forbindelse med sammenslåingen av Rikshospitalet, Ullevål og Aker har Riksrevisjonen påpekt at ledelsen undervurderte risikofaktorene ved fusjonen. Samtidig viste de manglende evne til å justere kursen når det begynte å tikke inn bekymringsmeldinger. Konsekvensene merkes fortsatt. Den har påvirket og påvirker pasientbehandlingen den dag i dag. Ved Ahus er det til enhver tid mellom 20- 50 pasienter i korridorene. Det finnes dessverre en rekke enkelthistorier om pasienter som blir avvist ved både Ahus og OUS - og alvorlig syke pasienter som må vente altfor lenge på behandling.I møte med hverdagen i Sykehus-Norge opplever mange pasienter avmakt. Det samme gjør leger, sykepleiere og andre ansatte. De opplever en «kamp om virkeligheten» der de beskyldes for å snakke det norske helsevesenet ned og for å dytte pasientene foran seg. Jeg er redd vi etter hvert kan oppleve det samme som i England, at pasientene og de ansatte ikke lenger orker å si ifra. Da har Bratten muligens fått det som hun vil - men det er ikke veien å gå for å skape et bedre helsevesen. Snarere tvert imot.

Løsningen ligger i mer åpenhet og samarbeid om de utfordringer sykehusene har. Mer åpenhet fra toppledelse og opp til den politiske ledelsen på storting og regjering. Mer åpenhet fra toppledelsen og ned til de ansatte på gulvet. Og mer åpenhet omkring mellomlederne i sektoren som til daglig må slite mellom stadig tøffere krav fra toppen og enkelthistorier fra sykehuskorridorene. Først da kan vi få et realistisk bilde av tilstanden i sektoren, først da kan vi sammen ta informerte beslutninger om hva som er den beste retningen videre. Det vil gjøre det mulig å lede sykehusene på en god måte, og befolkningen vil få trygghet for at de får sykehustjenester i tide og at tilbudet lever opp til forventningene. Legeforeningen er beredt til å ta sin del av ansvaret. Våre tillitsvalgte og medlemmer står klare til å bidra, så beslutningene kan treffes på et opplyst grunnlag.

Lik Dagbladet Meninger på Facebook

Meninger rett i innboksen?

Meld deg på vårt nyhetsbrev for å motta ukens viktigste saker fra Dagbladet Meninger hver fredag. Nyhetsbrevet kan inneholde annonser. Du kan når som helst melde deg av.