Mer Apocalypse!

Francis Ford Coppola har klippet om Vietnam-klassikeren «Apocalypse Now». Lengre og mer psykedelisk.

«Apocalypse Now» tok verden med storm i 1979. Den psykedeliske krigsfilmen om død, fordervelse og undergang ble en filmklassiker over natten. Nå har mesteren Coppola igjen gått i studio og klippet om mesterverket.

Francis Ford Coppola har ikke bare klippet om filmen, men også lagt til en hel time.

- Filmpublikummet i dag er mye mer sofistikert og mer tolerant enn den gangen. Vi følte at verden ikke var klar for noen av de mer eksperimentelle scenene den gangen. Nå føler vi at tiden er moden for å tilføre filmen den avantgarde-følelsen og den opprinnelige lengden, sier Francis Ford Coppola til Film Unlimited.

En av årsakene til at Coppola bega seg inn i studio med filmen, var at den oprinnelige filmklipperen, legendariske Walter Murch, satt med saksa. Med Murch ved sine side har filmen fått flere scener med Marlon Brando og en mye svartere humor. Coppola har også lagt til ny musikk, komponert av hans avdøde far.

- Musikken var noe jeg fant bakerst i et skap, men det har gitt meg mulighet til igjen å jobbe med min far. Musikken er både romantisk og dypt tragisk, sier Coppola.

KLASSIKER: Udødelig filmklassiker.