Mer attraktiv blir ikke en norsk julekonsert i år

Sissel og Odd spiller hverandre gode.

JULESTEMNING: Dagbladets anmelder er imponert over konserten med Sissel Kyrkjebø og Odd Nordstoga og Trondheimsolistene.  Foto : Bjørn Langsem/DAGBLADET.
JULESTEMNING: Dagbladets anmelder er imponert over konserten med Sissel Kyrkjebø og Odd Nordstoga og Trondheimsolistene. Foto : Bjørn Langsem/DAGBLADET. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

|||JULEKONSERT: Å koble sammen Sissel Kyrkjebø og Odd Nordstoga er en så kløktig markedsmanøver at et forslitt begrep som «supergruppe» blir fattig.  

Vi snakker to vidt forskjellige artister som på ulike vis har boret seg ned i det norske folkedypet og blitt værende der inne i varmen fra de tusen hjem. Sissel siden tidenes morgen, et evig gudsord, en tekkelig diva ingen klarer å mislike, en nasjonalskatt av stemmeprakt og traust eleganse.

Odd som selve innbegrepet på urnorsk, landsens sjarm, en jovial spellemann med appell i alle aldersgrupper, men også en usedvanlig begavet og smakfull musiker og låtskriver.

Æresrunde Å servere dem på ett brett i et lukrativt julemarked, når man ser slik på det, synes kanskje som en opplagt talent- og kapitalforvaltning på plateselskap- og managementnivå. Og ikke så rent lite konstruert av den grunn.

Men det er like fullt en genistrek.

For det er koblingen av de to typene folkelighet, måten de to vidt forskjellige artistene må komme hverandre i møte, som gjør Sissel & Odd-samarbeidet til noe mer enn et helt vanlig pengetrykkeri i julestria.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer