Mer av det samme

Da Valla ikke klarte å håndtere saken, ble den utnyttet politisk.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

BOK: Den rutinerte journalisten Torstein Tranøy i Dagens Næringsliv har på rekordtid levert ei bok om Gerd-Liv Vallas fall som LO-leder som kommenterer hennes bok «Prosessen» som kom for få uker sida.

Boka er ikke død som et medium som kan analysere aktuelle politiske temaer raskt. Tranøy har skrevet ei god bok med journalistisk driv, flytende språk og slående uttalelser fra sentrale aktører.

Jern-Ellens versjon

Boka kommer ut som den andre boka på det nystiftede Forlaget Manifest, som også skal være en såkalt tankesmie for venstresida. Denne boka kunne imidlertid ha kommet på et hvilket som helst forlag, spesielt venstreorientert er den ikke, og noen vil kanskje undre seg litt over at et forlag med så uttalte politiske formål, satser tid og penger på ei sånn bok.

Så mye nytt er det kanskje ikke i boka, den har først og fremst sin berettigelse i at enda noen har stått fram og kritisert Vallas lederstil, altså mer av noe det var mye av fra før. Utsagnene fra Elles Stensrud og Per Østvold er sterke, og det er historien om Vallas fall også. Martin Kolberg kommer ikke akkurat heldig ut i boka. Det er ikke så veldig imponerende å snakke ut etter at saken er avgjort, når det viser seg at man har vært aktør.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer