TV-anmeldelse: «Helsesista» på TV 2

Mer av dette, Helsesista!

Helsesistas måte å møte utfordringer på er beundringsverdig enkel og konstruktiv.

HELSESISTA: Tale Maria Krohn Engvik har tatt sosiale medier med storm. Nå står lineær-tv for tur. Video: TV 2 Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Da Tale Maria Krohn Engvik tok i bruk Snapchat for å nå ut til elevene på skolen der hun var helsesøster, så hun ikke for seg at hun skulle bli hele Norges «Helsesista».

Kontoen hennes fikk følgere i rekordfart, og nå når hun ut til 150.000 Snapchat-brukere daglig med sin pedagogiske og personlige folkeopplysning spesialsydd det 21. århundrets nye medier.

En skulle kanskje tro prosjektet hennes hadde minimal bruk for noe så arkaisk som et lineært tv-program, men det er nå engang sånn at fjernsynet på noen områder fortsatt har en pondus som snap-storyens sekundlange og forgjengelige format ikke kan konkurrere med.

I ti episoder denne våren skal hun derfor bryte ned tabuer og «snakke om det som ikke snakkes om», det vil si gjenkjennelige, men kompliserte og skambelagte temaer som angår ungdommer anno 2019.

De tre første episodene tar for seg henholdsvis spredning av nakenbilder, gutter og følelser (altså vår manglende kultur på å snakke om dem), og selvmord.

Ikke del!

Formen er lettbent og åpen, og gir rom for både muntrasjon og ettertenksomhet der det faller seg naturlig.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.