TERKEL - IGJEN: Animasjonsfilmen «Terkel i knipe» fra 2004, som underholdt både barn og voksne, får sin etterlengtede oppfølger. Foto: Nordisk Film
TERKEL - IGJEN: Animasjonsfilmen «Terkel i knipe» fra 2004, som underholdt både barn og voksne, får sin etterlengtede oppfølger. Foto: Nordisk FilmVis mer

Ternet Ninja

Mer banning for barn: Nå får «Terkel i knipe» sin lenge etterlengtede oppfølger

«Ternet Ninja» kommer desember 2018.

Animasjonsfilmen «Terkel i knipe» fra 2004 er breddfull av helsvart humor og satire, så politisk ukorrekt at det er en fryd.

Tilbake etter 14 år

14 år etter at «Terkel i knipe» så dagens lys, er skaperen av det bisarre animasjonsuniverset, Anders Matthesen, i gang med oppfølgeren. I forrige uke fikk han stor oppmerksomhet på Youtube-showet Guldtuben, og nå benytter han anledningen til å fortelle om de til nå ukjente planene om filmatiseringen av den populære barneboka «Ternet Ninja», ifølge Metroxpress.

GROVKORNET: Det føres et frisk språk i Anders Matthesen animasjonsunivers. Foto: Nordisk Film
GROVKORNET: Det føres et frisk språk i Anders Matthesen animasjonsunivers. Foto: Nordisk Film Vis mer

Skaperen av Terkel i knipe» er glad for å kunne avsløre at det blir en oppfølger.

- Det er en opptur å få jobbe med animasjonsfilm igjen.

- Vi er i full gang på tegnebrettet, og om natten lager jeg nye sanger til filmen, sier Anders Matthesen i en pressemelding.

BANNLYST: Denne episoden av tegneserien «Peppa Pig» er bannlyst for andre gang av australsk TV. Årsaken er edderkoppene. Video fra «Peppa Pig: Mr. Skinnylegs» Vis mer

Voldshumor om barn

Danskene har en annen tradisjon med ekstrem voldshumor knyttet til barn og barnefilmer enn vi nordmenn har. Klassikeren «Barske børnerim» har skremt og frydet mange barn og voksne tidligere. «Terkel i knipe» gjorde det samme for dagens barn og voksne.

OPPFØLGER: Nå kommer «Terkel i knipe». Den heter «Ternet Ninja» og kommer jula 2018. Foto: Nordisk Film
OPPFØLGER: Nå kommer «Terkel i knipe». Den heter «Ternet Ninja» og kommer jula 2018. Foto: Nordisk Film Vis mer

Animasjonsfilmen er full av helsvart humor og satire.

Filmen foregår i samme miljø som «Terkel i knipe», i en bydel inspirert av området der Anders Matthesen vokste opp i Albertslund. Terkel er blitt voksen og har fått kone og en datter, som han har oppkalt etter «Feite-Doris» i «Terkel i knipe».

Det var Aksel Hennie som ga de norske stemmene til alle «Terkel i knipe»-figurene i 2004.

Espen «Dansken» Selvig hadde ansvar for oversettelsen. Hvem som skal stå for de norske stemmene denne gang, eller oversettelsen, er ikke bestemt.