Mer bistand, mindre sex

Erik Solheim til angrep på norske journalister.

Reiseguide: Erik Solheim gir gjerne reisetips til journalister. Her er han i Sudan. Foto: Scanpix
Reiseguide: Erik Solheim gir gjerne reisetips til journalister. Her er han i Sudan. Foto: Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Mediekritikk: 27 milliarder kroner. Det norske bistandsbudsjettet er stort. Det er så mange penger at det er vanskelig å forholde seg til dem. Vi bruker like mye på bistand som på barnehager i Norge. Men det er knapt noen nyhetsjournalister som har bistand som sitt arbeidsområde. Ingen venter på bistanden.

Utviklingspolitikk er krevende. En risikosport. De landene som trenger vår hjelp mest, er ofte både svake og korrupte. Noen ganger går det galt. Dessverre er det bare denne lille fliken mediene bryr seg om. Kanskje er det deres bidrag til Frp's program der det står noe om at «alle pengene havner i lommene på korrupte, svarte diktatorer».

Vrangbildet som Frp og mange norske journalister tror er sant, er selvsagt helt på jordet. Det går faktisk mye bedre i verden. Færre sulter. Færre dør av sykdom. Færre dør i krig og konflikt. De fleste får i dag et godt og langt liv. Fattigdommen i verden er nesten halvert siden 1990. Fortsetter utviklinga i samme retning blir verden fri for fattigdom. I 1960 døde 20 millioner barn hvert år. I år dør åtte millioner barn. I dag er det nesten 40 millioner flere barn som går på skolen enn for ti år siden.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.