Mer blod! Flere vitser!

Sjekk den nye traileren til Tommy Wirkolas heksejakt.

(Dagbladet): Paramount Pictures har sluppet en ny og betraktelig mindre barnevennlig trailer til den norske regissøren Tommy Wirkolas stjernespekkede, amerikanske hekseeventyr «Hansel and Gretel: Witch Hunters».

Der den første traileren bød på et imponerende oppbud norske gjesteskuespillere, skuffet den kanskje litt på blod- og gørrfaktoren som «Død snø» og «Hellfjord»-regissøren har gjort til sitt varemerke.

I den nye traileren, som har såkalt red band og bare vises for voksne forsamlinger på kino, lar finnmarkingen kroppsdelene bokstavelig talt sprute.

Humor Som Slashfilm bemerker byr traileren også på en mer gjennomgående humoristisk tone. Dermed er vi straks i mer kjent Wirkola-land. Så kan man jo diskutere om spesialeffektene ser ut som om de er laget til en 60-millioner-dollars-film.

Filmen har Jeremy Renner og Gemma Arterton i hovedrollene som Hans og Grete. Barna har blitt både voksne, våpenkyndige og hevnlyste siden de ble fanget av heksa i brødrene Grimms eventyr.

«Noen sier at ikke alle hekser er onde. At deres krefter kan brukes til noe godt. Jeg sier: Brenn dem alle», freser Renner i den nye traileren, som også byr på et glimt av tidligere Bond-dame Famke Janssen.

Utsatt Filmen skulle egentlig hatt premiere i mars i år, men ble først utsatt til høsten og deretter til starten av 2013. Selv om Jeremy Renners stjernestatus i mellomtida har lagt på seg med både «The Avengers» og «The Bourne Legacy», har det vært spekulert i om Paramount hadde mista trua på prosjektet siden de plasserte den midt i januarmørket.

Men i et intervju med Dagbladet uttrykte Tommy Wirkola nylig at januar tvert imot er en god plassering i filmkalenderen for en film såpass blottet for prisambisjoner.

- De siste årene har januar vært en god måned for filmselskapet, med store suksesser som «Cloverfield» og «Shutter Island». Det er et godt tidspunkt for actionfilmer etter den tunge Oscar-sesongen på høsten. Og «Hansel and Gretel» er så langt fra noen Oscar-film som man kan komme. Det er pur underholdning, sier Wirkola.