ANMELDELSE: «Narcos» sesong 2:

Mer blod, mer svette, mer bly

Denne serien har ikke annet å frykte enn slitasjeskader.

EN VANDRENDE HÅNDGRANAT: Walter Mouras Pable Escobar har hypnotisk tiltrekningskraft og esende midjemål, mener Dagbladets anmelder. FOTO: Juan Pablo Gutierrez/Netflix
EN VANDRENDE HÅNDGRANAT: Walter Mouras Pable Escobar har hypnotisk tiltrekningskraft og esende midjemål, mener Dagbladets anmelder. FOTO: Juan Pablo Gutierrez/Netflix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

OBS: Inneholder spoilere for sesong 1 av Narcos, og svært milde spoilere for de første episodene av sesong 2.

ANMELDELSE: Pablo Escobar er på frifot igjen, og Colombia skjelver til grunnvollene.

Etter å ha gått lei eksiltilværelsen i luksusfengselet La Catedral brøt den colombianske narkokeiseren seg i slutten av forrige sesong ut fra sitt Elba, og i denne sesongen er Escobar på vei inn i Waterloo-fasen av sin karriere. Han vil gjenerobre grepet om narkokartellene som har begynt å yppe seg, og ta hevn over alle han mer eller mindre vilkårlig oppfatter som sine fiender. Den stormannsgale solkongen begynner å tro på mytene om seg selv – sin egen udødelighet, sine overjordiske evner, og sitt kall som Colombias frelser.

Samtidig intensiverer både amerikanske og colombianske myndigheter kampen om å fakke ham, og går stadig på akkord med sine moralske, demokratiske og rettsstatlige idealer. Man skjønner allerede helt fra starten av at dette kommer til å bli stygt.

Neongrønt og bordellrødt

Skaperne av «Narcos» har tilsynelatende sett seg såpass fornøyd med første sesong at de ikke følte nevneverdig behov for å justere vinnerformelen noe særlig. Medellíns mørke fortau er fortsatt badet i gatelampegult, neongrønt og bordellrødt, tempoet og intensiteten fra scene til scene er fortsatt skrudd til maks, og macho-voiceoveren til Boyd Holbrook er fortsatt både irriterende åttitalls-harry og kjærkomment overforklarende i den tidvis kompliserte handlingen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer