KOMMENTARER

Mer blodtørstig enn Putin

Megyn Kelly er alt annet enn blodfattig. Bare spør Donald Trump.

SKREMMER TRUMP: Megyn Kelly er TV-profilen som Trump frykter. Hun skal lede Fox TVs neste debatt blant de republikanskje presidentkandidatene i Iowa. Foto: Fox News / NTB Scnpix
SKREMMER TRUMP: Megyn Kelly er TV-profilen som Trump frykter. Hun skal lede Fox TVs neste debatt blant de republikanskje presidentkandidatene i Iowa. Foto: Fox News / NTB Scnpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Interne kommentarer: Dette er en kommentar. Kommentaren gir uttrykk for skribentens holdning.
Publisert
Sist oppdatert

«Jeg kan forsikre dere — Putin er mye mer skremmende enn Megyn Kelly.»

Det sa senator Ted Cruz, Donald Trumps viktigste rival i kampen om å bli republikanernes presidentkandidat. Trump trekker seg fra torsdagens TV-debatt i Iowa. Trump leder i racet om nominasjonene, men han har Fox-stjernen Megyn Kelly friskt i minne fra forrige korsvei.

Etter den første TV-debatten blant de håpefulle republikanerne i august i fjor, har Fox' kvinnelige stjernejournalist åpenbart skremt den ellers så hardtslående, sleivkjefta Trump. Megyn Kelly er ikke kjent for å gi ved dørene. Den 44-årige TV-profilen er blond og vakker, men kvalifiserer neppe til det Donald Trump mener med «blond». I augustdebatten konfronterte hun The Donald med hans mannssjåvinistiske holdning overfor kvinner:

 — Du har tidligere kalt kvinner «feite griser, hunder, motbydelig dyr», sa hun.

Trump unnskyldte seg med at karakteristikken bare gjaldt talkshow-verten Rosie O'Donnell. Men i et intervju med CNN kom Trump med en like oppsiktsvekkende uttalelse om Megyn Kelly: — Du kunne se at det kom blod ut av øynene hennes. Blod kom ut av hennes «wherever». Til tross for at Trump seinere gikk ut og hevdet at han «mente å si at det kom blod ut av nesa hennes», var det få som unnlot å legge merke til den sexistiske kommentaren som antydet at debattens utspørrer var menstruell og dermed ute av balanse.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer