Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Meninger

Mer
Min side Logg ut

Mer blodtørstig enn Putin

Megyn Kelly er alt annet enn blodfattig. Bare spør Donald Trump.

SKREMMER TRUMP: Megyn Kelly er TV-profilen som Trump frykter. Hun skal lede Fox TVs neste debatt blant de republikanskje presidentkandidatene i Iowa. Foto: Fox News / NTB Scnpix
SKREMMER TRUMP: Megyn Kelly er TV-profilen som Trump frykter. Hun skal lede Fox TVs neste debatt blant de republikanskje presidentkandidatene i Iowa. Foto: Fox News / NTB Scnpix Vis mer
Kommentar

«Jeg kan forsikre dere — Putin er mye mer skremmende enn Megyn Kelly.»

Det sa senator Ted Cruz, Donald Trumps viktigste rival i kampen om å bli republikanernes presidentkandidat. Trump trekker seg fra torsdagens TV-debatt i Iowa. Trump leder i racet om nominasjonene, men han har Fox-stjernen Megyn Kelly friskt i minne fra forrige korsvei.

Etter den første TV-debatten blant de håpefulle republikanerne i august i fjor, har Fox' kvinnelige stjernejournalist åpenbart skremt den ellers så hardtslående, sleivkjefta Trump. Megyn Kelly er ikke kjent for å gi ved dørene. Den 44-årige TV-profilen er blond og vakker, men kvalifiserer neppe til det Donald Trump mener med «blond». I augustdebatten konfronterte hun The Donald med hans mannssjåvinistiske holdning overfor kvinner:

 — Du har tidligere kalt kvinner «feite griser, hunder, motbydelig dyr», sa hun.

Trump unnskyldte seg med at karakteristikken bare gjaldt talkshow-verten Rosie O'Donnell. Men i et intervju med CNN kom Trump med en like oppsiktsvekkende uttalelse om Megyn Kelly: — Du kunne se at det kom blod ut av øynene hennes. Blod kom ut av hennes «wherever». Til tross for at Trump seinere gikk ut og hevdet at han «mente å si at det kom blod ut av nesa hennes», var det få som unnlot å legge merke til den sexistiske kommentaren som antydet at debattens utspørrer var menstruell og dermed ute av balanse.

Mange undrer seg over at populisten Donald Trump skal føle seg truet av en journalist fra den erkekonservative TV-kanalen Fox. Men Megyn Kelly er ingen vanlig Fox-profil. Hun har hatt sitt eget direktesendte kveldsshow siden 2013. «The Kelly File» har hatt opptil tre millioner seere enkelte kvelder. Kelly omtales av og til som den nye Barbara Walters. Når kontrakten hennes med Fox utløper i 2017, kommer hun til å bli snappet opp av en av de store TV-stasjonene, mener mange.

Hun bedyrer at hun er helt politisk uavhengig, selv om hun jobber for Fox. Der har hun konfrontert tidligere visepresident Dick Cheney med at «historien har vist at du tok feil» om invasjonen i Irak. Liberale amerikanere advarer likevel mot å la seg lure av Megyn Kellys tilsynelatende objektive holdning. «Hvis vi innbiller oss at Megan Kelly er den vettuge personen hos Fox, er det bare fordi hun er omgitt av folk some Sean Hannity og Bill O?Reilly,» har en konkurrent uttalt.

Både Hannity og O'Reilly ville nok falt bedre i smak hos Donald Trump. Megyn Kellys varemerke er lange bein på 8 cm høye hæler. Hun er vant til — som de sier i USA — «to kick ass». Dessuten er hun blodtørstig i debatter. Er det rart Trump skjelver?

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media