Mer enn et kvekk

Fabelaktig fransk animasjonsfilm.

FILM: Med sine enkle tegninger og burleske humor er den franske animasjonsfilmen «Froskenes fabelaktige spådom» det komplett motsatte av en glatt Disney-film.

Og bra er det, for filmen er spekket med antihelter, bad guys , avanserte personskisser, ukamuflerte bibelreferanser og afrikansk mystikk. Og hele tida lusker det sultne krokodiller i bakgrunnen.

Regn, regn ...

Tom bor på gården til de sjarmerende og litt sære adoptivforeldrene Julie og Ferdinand. En dag forteller froskene i dammen - som selvfølgelig både kan snakke og spå været - at det kommer til å regne 40 dager og 40 netter i strekk.

Syndfloden

Redde seg den som kan! For det er én ting å unnslippe en moderne variant av syndfloden.

Det er noe annet å dele båt med både naive smågriser og kjøttetende løver. Særlig når det bare blir poteter til middag en hel måned og løvene begynner å slikke seg om munnen hver gang de får øye på grisene.

At Noa ikke hadde problemer der i gården, er et mysterium.

«Froskenes fabelaktige spådom» pøser riktignok på med situasjonskomikk, men tar også opp alvorlige temaer som dødsfall, medmenneskelighet og hvordan man ikke skal spise sin neste. Og selv om filmen underveis er akkurat så uforutsigbar og spennende at man begynner å lure, går det heldigvis bra til slutt.

503 Service Unavailable

Error 503 Service Unavailable

Service Unavailable

Guru Meditation:

XID: 466125407


Varnish cache server