- Mer enn heit babe

LOS ANGELES (Dagbladet): Christina Applegate (30) forsøker å kvitte seg med imaget som ei heit, sexy babe. Ikke enkelt når du har spilt Kelly Bundy i en årrekke.

- Jeg synes det er trist at folk setter begrensninger på meg, sier Applegate, som du fortsatt ser på fjernsyn som Kelly Bundy i serien «Married With... Children», den optimale motsatsen til den vellykkede Cosby-familien.

Applegate gjorde stor suksess i rollen som Kelly - og var i ei tid alle tenåringsgutters våte drøm.

- Det hadde nok vært lettere for meg å få mer seriøse roller hvis jeg ikke hadde spilt Kelly. Jeg tenker mye på dette, for jeg blir ofte konfrontert med det. Men jeg ville ikke ha gjort noe annerledes, tror jeg. Det er tross alt en karakter som jeg tolker, og ikke meg. Men det har vært dører jeg ikke kunne komme gjennom - og sikkert dører jeg fortsatt ikke kan komme gjennom - på grunn av rollen.

Rå og sexy

Applegate er nå kinoaktuell i den rå komedien «The Sweetest Thing» sammen med Cameron Diaz og Selma Blair, og filmen er hennes største noen gang. Inntil neste år, når hun spiller mot Gwyneth Paltrow i «A View From the Top», og som Applegate håper skal få hennes brokete filmkarriere på skinner.

«The Sweetest Thing» handler om tre travle kvinner i slutten av 20-åra, som etter jobb er på nærmest evig jakt etter «Mr. Right» - eller «Mr. Right Now».

- Du kan ikke ha altfor stort ego når du skal spille inn en film som dette, medgir Applegate, som riktignok har mye selvironi, men som virker litt brydd over enkelte av scenene.

Ikke for bestemor

Filmen er populær blant yngre kvinner, og Applegate tror filmen gir et ganske riktig bilde av unge, single kvinner.

- Kvinner er ganske ærlige og rett på sak når menn ikke er til stede, sier Applegate, og retter på sitt konservative gråstripede sjal på hotellet i Beverly Hills.

- Men dette er ikke en film jeg vil at bestemora til mannen min skal se. Jeg tror kort og godt dette ikke er humor for hennes generasjon.

Hun giftet seg med sin skuespillerkjæreste gjennom mange år, Johnathon Schaech, i fjor.

- Elsker å være gift

- Det er etter hvert ensomt å gå ut på klubber og date. Jeg tror vi alle forsøker å finne kjærlighet, forståelse, tillit og fellesskap, men jeg tror ikke du trenger å høre kirkeklokkene for å oppnå noe slikt. Men for meg ville livet bli noe ganske annet uten min mann. Livet ville suge.

Applegates mann har også en liten birolle i filmen. Han er en av mennene hun støter borti på byen, og han er et tema hun gjerne snakker om.

- Jeg elsker å være gift, og forstå mer hva kjærlighet er. Hollywood betyr ingenting i en slik målestokk.

MER ENN KELLY BUNDY: Christina Applegate har vansker med å kvitte seg med sin fortid som Kelly Bundy: - Det har vært dører som har vært lukket på grunn av rollen, sier Applegate, nå aktuell i den smårå ungkvinnefilmen «The Sweetest Thing».
KELLY: Christina Applegate gjorde stor suksess i rollen som Kelly - og var alle tenåringsgutters våte drøm.