Mer enn minner fra Jon Eberson

Sterk tilbakekomst med ny gruppe 30 år etter «Jive Talking» og «Polarities».

KONSERT OG CD: Jon Eberson Group - Sigurd Hole, Eberson og Hilde Marie Kjersem.
KONSERT OG CD: Jon Eberson Group - Sigurd Hole, Eberson og Hilde Marie Kjersem. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

||| ALBUM: Navnet Jon Eberson Group vekker gode minner hos alle som husker så langt tilbake som 80-tallet og albumene «Jive Talking», «Polarities» og «City Visions». Nå blåser gitarist (og førsteamanuensis ved Musikkhøgskolen) Eberson (57) liv i navnet igjen med albumet «Comfort Call» og lanseringskonsert på Nasjonal jazzscene, Victoria, fredag denne uka.

SIDSEL Endresen var JEGs første sanger, og også nå, 30 år setter, stiller Eberson med en sterk, kvinnelig sanger/tekstforfatter.

For «Comfort Call» er også et velkommet gjenhør med Hilde Marie Kjersem, samarbeidspartner med Eberson allerede rundt 2004.

Hun har forsynt Ebersons bluesy eller standardklingende, nesten minimalistiske melodier med poetiske tekster der fargene er mørke og stemningene ofte bittersøte eller faretruende nær det hudløse. Som Endresen formidler hun dem også med en vokal sikkerhet og moden autoritet som har gitt sangeren Hilde Marie Kjersem en ny dimensjon.

BASSISTEN Sigurd Hole er en stø rytmisk/harmonisk ledsager til Ebersons elegante, ikke-en-tone-for-mye-gitarspill og har også levert strøkne, spenstige arrangementer til en sekstett med to fioliner, to bratsjer og to celli. Når trioen går på scenen fredag, er det i selskap med både disse pluss gitaristen Hedvig Thomassen og perkusjonisten Finn Sletten, dermed skulle det være duket for en stor kveld, slik denne på alle måter utmerkede plata fortjener.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer