Mer enn nakne damer

FEMINISME: Vi er enige i at boka vår er en sensasjon. Ikke fordi kjendisene kler av seg, men fordi den tar kvinner på alvor.

UTGIR «BRA DAMER»: Marie Laland Ekeli som har skrevet intervjuer, og Lisbeth Michelsen som er fotograf, har fått stor oppmerksomhet omkring sin nye bok. I denne kronikken forklarer de hva som er intensjonen med prosjektet.
UTGIR «BRA DAMER»: Marie Laland Ekeli som har skrevet intervjuer, og Lisbeth Michelsen som er fotograf, har fått stor oppmerksomhet omkring sin nye bok. I denne kronikken forklarer de hva som er intensjonen med prosjektet. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

||| LØRDAG 18. SEPTEMBER fikk boka «Bra Damer» forsiden på VG. Forsideteksten var som følgende: «Derfor stiller vi opp på intime bilder». Inni avisa presenteres prosjektet over tre sider, med tittelen: «Kler av seg i ny bok». Vi vet ikke om vi skal le eller gråte. Le, fordi vi som nystartet forlag har fått en markedsføring etablerte forlag går og drømmer om. Eller gråte, fordi vinklingen boka vår har fått er så bedrøvelig forutsigbar. Nakenhet. Sensasjon. Skandale.

Vi er enige i at boka er en sensasjon, men den er ikke en sensasjon fordi kjendisene kler av seg. Den er en sensasjon fordi den tar kvinner -  og kjendiser - på alvor.  

BASERT PÅ de siste dagers oppslag i mediene skulle en tro «Bra Damer» er en bok full av nakne kjendiser.

Det er den ikke. «Bra Damer» er først og fremst en dypt alvorlig bok om å være dame i dag. Det betyr ikke at den er kjedelig. Tvert i mot er dette en feelgoodbok, som løfter fram positive forbilder og egenskaper som er verdt å strekke seg etter. Boka handler om hva som er deilig, men også hvilke utfordringer og feller som fortsatt ligger der for oss kvinner.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer