KOMMENTARER

Trontalen:

Mer grått enn blått

Trontalen er ikke alltid stedet for å lansere en fornyet og offensiv linje, men regjeringen tok virkelig ingen sjanser i dag.

Høytidelig åpning: Statsminister Erna Solberg overrekker kong Harald trontalen under åpningen av det 162. Storting. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
Høytidelig åpning: Statsminister Erna Solberg overrekker kong Harald trontalen under åpningen av det 162. Storting. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Interne kommentarer: Dette er en kommentar. Kommentaren gir uttrykk for skribentens holdning.
Publisert
Sist oppdatert

Det manglet verken folk eller statsmakter under den høytidelige åpningen av det 162. Storting i dag.

Den kontroversielle stortingspresidenten Olemic Thommessen sto midt i salen. Den lovgivende forsamlingen og dens representanter sto spente, pynta og smilende rundt. Regjeringen anført av statsminister Erna Solberg og finansminister Siv Jensen hadde sitt hjørne å holde seg til. Gjester satt på galleriet eller tok selfier bak representantene. En delegasjon fra høyesterett satt i sin losje, pressen i sin.

Kunnskapsminister Henrik Asheim, regjeringens nest yngste medlem, ventet på å lese opp beretningen om rikest tilstand. Litt nervøs så han ut, Bærums-mannen, før han etter tradisjonen skulle fram og lese den på nynorsk.

Og klokken 13.02 entret kongen, dronninga og kronprinsen salen, for at førstnevnte skal holde trontalen - regjeringens store linjer og føringer for politikken det neste året.

Det eneste som glimret med sitt fravær var noen nye ideer eller bedre løsninger. Solberg safet. Eller sagt på en annen måte: Noe nytt fra regjeringen må vi vente på. Statsbudsjettet for 2018 legges fram på torsdag, så venter forhandlinger med KrF og Venstre. Trontalen bar preg av få føringer for ukene som kommer. Konflikter blir det mellom partiene, men det er ingen grunn for regjeringen å ta dem før den må.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer