Mer Hollywood-action for Wirkola?

«Hansel & Gretel»-oppfølger bekreftet.

(Dagbladet): Anmelderslakt betyr ikke nødvendigvis at filmer flopper kommersielt. Regissør Tommy Wirkolas Hollywood-debut, «Hansel & Gretel: Wich Hunters», har nå spilt inn svimlende 205 millioner dollar på verdensbasis siden premieren tidligere i vinter, til tross for heller lunken mottakelse av anmelderkorpset.
 
Nå bekrefter Paramount, selskapet bak filmen, at de vil lage en oppfølger til kassasuksessen, skriver det velinformerte nettstedet Deadline.com.

Filmen var den mest sette i USA under åpningshelga, men det er resten av verden som har sørget for at filmen har nådd 200 millionersgrensa. Paramount har tidligere fortalt at Wirkolas film kostet rundt 50 millioner dollar å lage.

Hvem som er tiltenkt roller i oppfølgeren, og om det er Wirkola som også denne gang skal stå for manus og regi, er ennå ikke kjent. I den første filmen ble hovedrollene spilt av Gemma Arterton og Jeremy Renner.

«Hansel & Gretel: Wich Hunters», er basert på det kjente eventyret om Hans og Grete, men utspiller seg i tiden etter eventyrets dramatiske slutt i pepperkakehuset. I filmen er Hans og Grete tilbake som profesjonelle heksejegere.

- Det var favoritteventyret mitt da jeg vokste opp. Jeg hadde den på kassett og hørte gjerne på den før jeg skulle legge meg for kvelden. Siden da har jeg hatt fortellingen i bakhodet, fordi eventyret forlater skuespillerne på en interessant plass. Alle lurer jo på hva som skjer etter de dytter heksa inn i ovnen, sa Wirkola til Dagbladet en uke etter premieren.

Hollywood-eventyr?: Om norske Tommy Wirkola også skal regissere oppfølgeren er ennå ikke kjent. 
Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
Hollywood-eventyr?: Om norske Tommy Wirkola også skal regissere oppfølgeren er ennå ikke kjent. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer