Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Mer mus fra Sand og Aulie: Marianne lanserer erotisk kunst

- Et endimensjonalt prosjekt, mener kunstkritiker.

MER JORDBÆRMUS: Marianne Aulie følger kjæresten Aune Sand og lanserer Jordbærmus-utstilling. Foto: ERLEND AAS / NTB SCANPIX
MER JORDBÆRMUS: Marianne Aulie følger kjæresten Aune Sand og lanserer Jordbærmus-utstilling. Foto: ERLEND AAS / NTB SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): - Jeg har jobbet med kvinnemotiver lenge, men dette er litt mer vågale bilder enn det man er vant til å se. De henger sammen med Aunes bok, forteller Marianne Aulie til Dagbladet.

Aune Sand har fått mye oppmerksomhet for sin erotiske bok «Jordbærmus», og den kommende lanseringsfesten på Kongsvinger der han har invitert alle bokkjøperne til en gedigen «Jordbærmusfest» med rumpeklasking og sjampanjedrikking.

Fra «Hippiemus» til nye mus Nå røper kjæresteparet Aune Sand og Marianne Aulie at festen også er tenkt som en vernissasje for Aulies nyeste kunst.

- Vi ville egentlig holde det hemmelig, men nå nærmere det seg festen med stormskritt. Vi har jobbet og jobber veldig tett sammen om våre kunstnerprosjekter, sier Aune Sand til Dagbladet.

Aulies klovnekunst selges i hopetall på lerret, kopper og kofferter på Bohus og Skeidar, men kunstneren har ikke stilt ut ny kunst i Norge siden utstillingen «Hippiemus» i 2008.

De to vil ikke fortelle hvordan Aulie skal ha malt «Jordbærmus», men hevder at klovnenesene ikke blir å se i den erotiske utstillingen.

- Utstillingen «Hippiemus» var en hyllest til urkvinnen, og det er dette jeg viderefører nå, en hyllest til den sterke kvinnen som er stolt av seksualiteten sin og tørr å være den hun er. Klovnene er noe annet, de viser gleden og naiviteten og undringen over livet, sier Aulie.

- Hvorfor kalle sterke kvinner «Jordbærmus»?

- Det er en underfundig og veldig abstrakt tittel. Vi synes den er fengende, sier Aulie.

Sands idé Sand forteller derimot at det er han som er opphavsmannen bak muse-navnene på Aulies utstillinger.

Aune Sand og Marianne Aulie på takterassen sin i New York. Foto: Linus Sundahl-Djerf
Aune Sand og Marianne Aulie på takterassen sin i New York. Foto: Linus Sundahl-Djerf Vis mer

- «Hippiemus» og «Jordbærmus» er det jeg som har funnet på. Men det er inspirert av Mariannes kunst og hennes energi, optimisme og skaperglede. Mus er det mest vidunderlige og sentrale punktet på denne jorda. En helt fantastisk del av en kvinne, noe jeg har forsøkt å beskrive i min bok, sier Sand.

Aune Sand røper at han hele tida hadde i tankene å skrive ei bok som også skulle knyttes opp til kjærestens kunst.

- Ja, vi har alltid jobbet tett sammen. Og vi har hatt det så morsomt sammen i Norge med alle kunststuntene der hun har badet naken og vi har drukket sjampanje, sier han.

- Endimensjonalt prosjekt Kunstkritiker i Dagbladet, Arve Rød, tviler på at det er en god investering å kjøpe Marianne Aulies «Jordbærmus»-kunst.    

- Jeg har ikke noe imot at folk har det gøy med kunst og at det går an å vise litt lødig livsglede. Dessuten må kulturaristokratiet tåle å bli pirka litt i, slik jeg oppfatter at Aulie og Sand gjerne gjør, sier han.

- Men kunstnerisk sett er dette et temmelig endimensjonalt prosjekt. Det er også et dramatisk misforhold mellom prisene på bildene og kompleksiteten i denne kunsten, dersom det stemmer at enkelte har betalt opptil flere hundre tusen kroner for maleriene. Det er i det minste et problem om folk tror dette vil holde seg i verdi, sier Rød.   

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!