Mer naturlig nakenhet demper kroppsfokuset

Jeg har vært naturist i mange år og betraktet det som en privatsak. Men det er blitt stadige klarere for meg at kropp også er politikk.

NATURLIG NAKENHET: «Om man velger å bade naken kan ikke reguleres av et partiprogram. Men det kan ha betydning om man som politisk parti uttrykker en holdning om å fremme naturlig nakenhet framfor å legge opp til mer tabuisering av kroppen», skriver kronikkforfatteren. Foto: Yasuyoshi Chiba / AFP / NTB Scanpix
NATURLIG NAKENHET: «Om man velger å bade naken kan ikke reguleres av et partiprogram. Men det kan ha betydning om man som politisk parti uttrykker en holdning om å fremme naturlig nakenhet framfor å legge opp til mer tabuisering av kroppen», skriver kronikkforfatteren. Foto: Yasuyoshi Chiba / AFP / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Norsk ungdom ser mer porno enn noen gang. Samtidig er de så sjenerte at de ikke tør å dusje nakne etter gymmen på skolen. 70 prosent av alle ungdomsskoler i Norge melder at elever dusjer i boxershorts, ifølge NRK Puls. Det gjelder ikke bare ungdom. Badeland over hele landet har sett seg nødt til å sette i gang kampanjen Dusj-alltid-naken. Forlagsredaktør Wencke Bjørnebekk skriver i en kronikk i Aftenposten i januar i år: Unge jenter vet alt om analsex, men har aldri sett klassevenninnene nakne.

Vi har fått en debatt som var helt utenkelig for få år siden: Er det brudd på menneskerettighetene at skoleelever ikke får dusje alene? Vi som er vant med å kle av oss i garderoben og uten sjenanse gå i fellesdusjen, begynner å lure på om vi blir sett på som ekshibisjonister?

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er arkivert, hvis du ønsker å lese denne så må du logge deg inn med en aID konto først.

Det koster ingenting, men det hjelper oss med å tilby deg en bedre leseropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer